Als je nog meer een professional wilt worden dan dat je misschien al bent binnen je vakgebied, dan kun je er voor kiezen om nog een vervolgopleiding te gaan doen. Er zijn veel verschillende soorten vervolgopleidingen waar je uit kan kiezen, als je een HBO opleiding hebt afgerond, dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een Post-HBO opleiding te gaan volgen. Maar misschien twijfel je hier nog over, daarom vertellen we je hieronder waarom het volgen van een Post-HBO opleiding goed voor jou kan zijn.

Je leert nog meer dan dat je al weet

Als eerste zul je tijdens een Post-HBO opleiding nog meer te weten komen dan dat je nu al weet. Natuurlijk heb je al een hele hoop kennis wanneer je een vierjarig HBO opleiding heb gevolgd, maar vaak wordt je hier niet gespecialiseerd in specifieke delen van je vakgebied. Met een Post-HBO opleiding heb je de perfecte kans om je te gaan specialiseren en dus nog meer te weten komen dan dat je nu al weet.

Je zult meer keuze hebben op de arbeidsmarkt

Daarnaast zul je met die extra kennis die je hebt, ook meer keuze hebben op de arbeidsmarkt. Je kan er bij en Post-HBO opleiding ook voor kiezen om een opleiding te doen binnen een vakgebied waar je eigenlijk nog niet zoveel over weet, om dus je kennis te verbreden. Zo kun je bijvoorbeeld een van de Post-HBO opleidingen van Inzicht om meer te leren over coaching bij Inzicht. Zo zul je misschien in je vrije tijd ook nog een coach kunnen worden, als baan naast je reguliere baan voor extra inkomsten.

Je kunt praktijkgericht zijn

Wanneer je een HBO opleiding hebt afgerond, dan is de kans groot dat je eigenlijk nog niet over zoveel kennis schikt als het gaat om hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Simpelweg wat theorie leren kan iedereen, maar het ook echt toepassen in de praktijk is weer heel wat anders. Wanneer je er voor kiest om een Post-HBO opleiding te gaan volgen, dan kun je er ook voor kiezen om een opleiding uit te zoeken die zich bezig houdt met de praktijk. Via deze opleiding kun je dan een uitgelegen kans krijgen om ervaring op te doen, zonder dat je al daadwerkelijk in het werkveld aan de slag hoeft te gaan. Dit geeft je ook weer een voorsprong bij sollicitatiegesprekken die je na afronding zult houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *