Top 10 beste grafische rekenmachine - [Test & Reviews 2023]

Op zoek naar de beste grafische rekenmachine? Zoek niet verder!

Een grafische rekenmachine is een belangrijk hulpmiddel voor leerlingen van alle niveaus. Een goede grafische rekenmachine kan je helpen bij het oplossen van vergelijkingen, het grafisch weergeven van gegevens en nog veel meer.

We hebben een lijst samengesteld van de 10 beste grafische rekenmachines om je te helpen de beste beslissing te nemen voor jouw behoeften. Onze lijst bevat een verscheidenheid aan grafische rekenmachines, zodat je de perfecte voor jou kunt vinden.

Lees hieronder onze bevindingen in de top 10 beste grafische rekenmachine. 

Beste grafische rekenmachine 2023 - TOP 3

We beginnen met de grafische rekenmachines die volgens ons als de 3 beste uit de bus kwamen. Volgens ons heb je met de koop van een van deze grafische rekenmachines een product met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. 

1. Texas Instruments rekenmachine

Texas Instruments heeft het weer voor elkaar met hun nieuwste grafische rekenmachine, de TI-84 Plus CE-T Python Edition! Deze geweldige rekenmachine heeft niet alleen alle mogelijkheden en functies die leerlingen zo geweldig vinden aan de TI-84 Plus CE, maar hij wordt ook geleverd met een speciale Python App. Hiermee kunnen leerlingen programmeren in Python, een van de populairste programmeertalen die er zijn. Met de TI-84 Plus CE-T Python Edition kunnen leerlingen gemakkelijk programma's maken om complexe wiskundeproblemen op te lossen of gegevens te visualiseren. Ze kunnen de Python App ook gebruiken om hun eigen spelletjes te schrijven of andere coole toepassingen te maken. En omdat hij van Texas Instruments is, kunnen leerlingen erop vertrouwen dat deze rekenmachine gebouwd is met kwaliteit en duurzaamheid in het achterhoofd.

2. Casio Grafische rekenmachine

De Casio FX-CG50 is een hoogwaardige grafische rekenmachine die perfect is voor studenten en professionals die complexe problemen moeten visualiseren en oplossen. Hij heeft een groot LCD-kleurenscherm waarop je gemakkelijk kunt zien wat je doet, en met de ingebouwde grafische mogelijkheden kun je functies plotten en de resultaten van je berekeningen visueel bekijken. De rekenmachine heeft ook een krachtige algebra-engine die complexe bewerkingen snel en gemakkelijk kan uitvoeren.

3. Texas Instruments Grafische Rekenmachine

De gloednieuwe Texas Instruments grafische rekenmachine TI-Nspire™ CX II-T is het perfecte hulpmiddel voor leerlingen die willen uitblinken in STEM-vakken. Met een krachtigere processor en een verbeterd ontwerp biedt de TI-Nspire™ CX II-T vertrouwde TI-functionaliteit met extra dynamische wiskundige toepassingen. De handheld rekenmachine en de bijbehorende software integreren naadloos, waardoor het verzamelen en analyseren van gegevens eenvoudiger is dan ooit tevoren. Alle verzamelde gegevens kunnen worden overgebracht naar een computer of iPad® voor verdere analyse en begrip. Met de TI-Nspire™ CX II-T hebben leerlingen alles wat ze nodig hebben om te slagen in de STEM-vakken.

 1. grafische rekenmachine

Inhoudsopgave

Top 4-10 reviews: nog meer grafische rekenmachines vergeleken!

Onze top 3 grafische rekenmachine zijn volgens ons de producten met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij hebben echter in totaal 10 goede grafische rekenmachines voor je getest. Ben je dus nog niet helemaal overtuigd van de bovenstaande grafische rekenmachines en wil je graag nog meer producten in je vergelijking betrekken?

Hieronder zie je de rest van onze grafische rekenmachines reviews! Vergelijk de rest van de grafische rekenmachines test en bekijk welke je bevalt. 

Bekijk ook:

4. Texas Instruments grafische rekenmachine

Maak kennis met de TI-84+ CE-T, de grafische rekenmachine die perfect is voor studenten van alle niveaus! Of je nu net begint of een doorgewinterde professional bent, deze rekenmachine kan alles aan. Bovendien kun je je rekenmachine en andere essentiële benodigdheden veilig opbergen in de meegeleverde beschermhoes.

5. HP Prime Graphing Calculator G2

De HP Prime is een grafische rekenmachine met een 3,5 inch multi-touch kleurenscherm. Dankzij het vingerresponsieve touchscreen kunnen alle functies van de HP Prime gemakkelijk worden geactiveerd. De HP Prime is ook goedgekeurd voor HAVO en VWO eindexamen door het CVTE, waardoor het een geweldige keuze is voor leerlingen.

6. HP Prime G2 Grafische Rekenmachine

De HP Prime G2 Graphical Calculator is de perfecte handheld rekenmachine voor het touch-tijdperk. Dit schitterende multi-touch kleurenapparaat biedt zowel aanraakbediening als toetsinvoer, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is voor uiteenlopende taken. De eenvoudige integratie van wiskundige voorstellingen maakt het gemakkelijk om je onderwijsvorderingen te beoordelen, en dankzij de draadloze connectiviteit1 kun je ook onderweg verbonden blijven. Dankzij de duurzame oplaadbare lithium-ion batterij kun je deze rekenmachine urenlang gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken over het opladen, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel studenten als professionals.

7. Texas grafische rekenmachine

Of je nu student, leraar of werkende professional bent, de Texas grafische rekenmachine TI-84 Plus met examenfunctie is het perfecte hulpmiddel voor al je wiskundige behoeften. De TI-84 Plus zit vol met krachtige functies om je te helpen alle soorten berekeningen uit te voeren, van basisrekenen tot complexe vergelijkingen. Hij wordt ook geleverd met een examenfunctie waarmee je oefenexamens en quizzen kunt maken. Het slanke ontwerp en het grote display maken het gebruiksvriendelijk, en het ingebouwde geheugen betekent dat je honderden berekeningen kunt opslaan om ze later te raadplegen. Of je nu problemen voor school of werk moet oplossen, de Texas grafische rekenmachine TI-84 Plus is de perfecte keuze voor al je wiskundige behoeften.

8. Texas Instruments Grafische rekenmachine

De Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Graphing Calculator is het perfecte gereedschap voor studenten die wiskunde studeren. Deze rekenmachine heeft vergelijkbare functies als de TI-84 Plus CE-T, waaronder een kleurenscherm met hoge resolutie en achtergrondverlichting en een oplaadbare batterij. De Nederlandse examenmodus is ook inbegrepen, waardoor het de perfecte rekenmachine is voor wiskunde-examens.

9. Texas Instruments Grafische Rekenmachine

De Texas Instruments TI-Nspire™ CX II-T CAS grafische rekenmachine biedt gebruikers vertrouwde functionaliteit met extra mogelijkheden en interactiviteit. Deze grafische rekenmachine is ideaal voor gevorderde wiskunde en exacte vakken, maar ook voor studenten die meedoen aan de ACT of SAT. De TI-Nspire™ CX II-T CAS grafische rekenmachine heeft een full-color display met achtergrondverlichting, waardoor gebruikers de resultaten duidelijker kunnen zien. Bovendien heeft de rekenmachine een slanker ontwerp en een geïntegreerde draaggreep voor eenvoudig transport. Bovendien is de TI-Nspire™ CX II-T CAS Graphing Calculator oplaadbaar, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over het kopen van batterijen.

10. HP Prime Grafische Rekenmachine

De HP Prime Graphing Calculator is de perfecte handheld rekenmachine voor het touch-tijdperk. Met full-color touchbediening en toetsinvoer biedt deze briljante rekenmachine eenvoudige integratie van wiskundige voorstellingen, snelle beoordeling van onderwijsvoortgang, draadloze connectiviteit1 en een duurzame oplaadbare lithium-ion batterij. Met zijn revolutionaire functionaliteit is de HP Prime Graphing Calculator perfect voor leerlingen van alle leeftijden. Het kleurendisplay is een lust voor het oog en het strakke ontwerp is zowel stijlvol als modern. De innovatieve aanraakbediening maakt het gemakkelijk om gegevens in te voeren en berekeningen uit te voeren, terwijl de toetsinvoeroptie meer traditionele gegevensinvoer mogelijk maakt. Hoe dan ook, de HP Prime Graphing Calculator is snel en efficiënt en maakt licht werk van zelfs de meest complexe vergelijkingen. Bovendien maakt de ingebouwde draadloze connectiviteit1 het gemakkelijk om gegevens en resultaten te delen met klasgenoten of leraren. En omdat hij werkt op een oplaadbare lithium-ion batterij, kun je hem urenlang gebruiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je zonder stroom komt te zitten. Als je op zoek bent naar een topklasse grafische rekenmachine die zowel gebruiksvriendelijk is als boordevol functies zit, zoek dan niet verder dan de HP Prime Graphing Calculator.

Hoe kiezen wij onze top 10 grafische rekenmachine? - best geteste grafische rekenmachines van 2023

We willen natuurlijk een goede en eerlijke top 10 grafische rekenmachines lijst voor je samen te stellen, moeten de producten natuurlijk zo objectief getest worden.

Om een zo compleet mogelijk review te kunnen schrijven, letten we onder meer op de volgende factoren:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

 

Door al deze factoren mee te nemen in een grafische rekenmachine beoordeling, kun je de verschillende grafische rekenmachines goed met elkaar vergelijken.

De top 3 beste grafische rekenmachine scoort gemiddeld het hoogste voor deze factoren en hebben volgens ons de beste prijs-/kwaliteitsverhouding.

Omdat niet iedereen hetzelfde budget heeft voor schoolartikelen, hebben we daarmee rekening gehouden en grafische rekenmachines uit iedere prijscategorie vergeleken.

Tot slot over deze grafische rekenmachine test reviews

Grafische rekenmachines kunnen niet alleen voor wiskunde gebruikt worden. Je kunt ze ook gebruiken bij natuurkunde en technieklessen! -Er zijn veel verschillende grafische rekenmachines op de markt.

Meest gestelde vragen over de beste grafische rekenmachine vergelijken

Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat de top 3 beste grafische rekenmachine de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft.  Maak je een keuze uit deze 3 grafische rekenmachines dan zit je goed:

 • Texas Instruments rekenmachine
 • Casio Grafische rekenmachine
 • Texas Instruments Grafische Rekenmachine

Wij verkopen zelf geen van bovenstaande grafische rekenmachines. Wél hebben wij voor je uitgezocht waar je het product het beste kunt kopen. Als je op de “Goedkoopste deal” knop drukt, word je automatisch naar de beste verkoper gebracht, waar je je aankoop kan doen.

Welke producten we op de eerste plaats zetten en welke daarna op volgorde van 2 tot 10, hangt af van in hoeverre een grafische rekenmachine voldoet aan verschillende criteria.

Bij deze grafische rekenmachine vergelijking hebben we onder meer gelet op:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

De grafische rekenmachines die volgens ons het meeste aan deze criteria voldoen zetten we in onze top 3 beste grafische rekenmachine in 2023. Uiteraard betekent dit niet dat de producten die buiten onze top 3 zijn gevallen geen goede grafische rekenmachines zijn. Alle bovenstaande 10 grafische rekenmachines voldoen aan de door onze gestelde review criteria.

Onze grafische rekenmachine reviews worden onafhankelijk van andere partijen geschreven. Wij doen dit dus niet in opdracht van een fabrikant of webshop. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een een geteste grafische rekenmachine hoger of juist lager te ranken.

Voor elk product worden dezelfde criteria gehanteerd en de review komt dus op basis van ons eigen test oordeel tot stand.

Disclaimer:

Scholierencommunity heeft bovenstaande grafische rekenmachine reviews met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de productverzending of het product zelf. Wij krijgen een kleine vergoeding als het product uiteindelijke via onze link wordt gekocht. Wij krijgen echter niet betaald om producten juist hoger of lager te laten ranken. Dit blijft onze persoonlijke menining n.a.v. de test!

Jan
Jan

Hallo allemaal, ik ben Jan, ik ben 37 jaar oud. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als onderwijzer. In mijn vakgebied heb ik dagelijks te maken met scholieren en hun vraagstukken. Met de ervaring en kennis die ik heb, zet ik reviews in elkaar en hoop ik hiermee eenieder die met vragen t.a.v school of scholieren te helpen.