1. Kantoorinrichting
 2. teken tablet

Top 10 beste teken tablets - Test en reviews 2024

Zoek je een manier om je tekeningen te versnellen?

Bekijk onze lijst met de 10 beste tekentabletten! Onze lijst bevat een verscheidenheid aan tekentabletten, zodat je de perfecte kunt vinden voor jouw behoeften. Tekentabletten zijn ontworpen om je te helpen een tekening sneller af te maken. Ze worden geleverd met software die traditionele media nabootst, zodat je dezelfde resultaten krijgt als wanneer je pen en papier zou gebruiken.

Veel mensen denken dat ze geen tekentablet nodig hebben omdat ze geen kunstenaar zijn. Maar dat is niet waar! Zelfs als je alleen maar aantekeningen wilt maken of op je computer wilt krabbelen, kan een tekentablet het leven gemakkelijker en leuker maken. Met zo'n apparaat zijn de mogelijkheden eindeloos.

Ontdek onze top 10 beste teken tablets.

Laatst bijgewerkt: 6 apr. 2024

Beste teken tablets - TOP 3 teken tablets

We starten met de top 3 van de beste teken tablets die na onze vergelijking als beste zijn beoordeeld. Wij denken dat je met de koop van een van deze teken tablets een teken tablet met een goede prijs- en kwaliteitsverhouding koopt. 

1. A-Journal Schoolagenda

Als je op zoek bent naar een agenda die je helpt je schoolwerk bij te houden en onderweg een beetje plezier te hebben, kijk dan niet verder dan de A-Journaal Schoolagenda 2022/2023! Deze stijlvolle mintgroene A5-agenda staat vol met checklists, to-do's, doelen en heldere ideeën, zodat je het meeste uit het nieuwe schooljaar kunt halen. Met veel ruimte voor notities en schetsen zul je nooit een slag missen.

2. Kidsly Tekentablet

Maak kennis met het Kidsly tekentablet - de perfecte manier voor je kinderen om hun creativiteit de vrije loop te laten, of voor jou om onderweg belangrijke notities en ideeën bij te houden! Dit geweldige tablet heeft een groot 9-inch scherm, zodat er genoeg ruimte is om te tekenen, schrijven of krabbelen, en wordt geleverd met een hoogwaardige stylus pen die zorgt voor nauwkeurige en gedetailleerde lijnen elke keer. Bovendien kun je hem dankzij de ingebouwde magneet gemakkelijk op elk metalen oppervlak bevestigen om hem veilig en gemakkelijk op te bergen.

3. Wacom Tekentablet

Het Wacom One Medium tekentablet is het perfecte apparaat voor fotobewerking, schetsen en tekenen. Dit eenvoudige maar innovatieve tablet werkt via USB-connectiviteit en wordt geleverd met een pen die zowel licht als ergonomisch gevormd is voor comfort en gebruiksgemak. De Wacom One Medium is ook gemakkelijk mee te nemen, waardoor het de ideale keuze is voor als je onderweg wilt werken.

 1. Kantoorinrichting
 2. teken tablet

Inhoudsopgave

Top 10 - De nummers 4 t/m 10 teken tablets

De top 3 van de beste teken tablets zijn na ons onderzoek de teken tablets met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding. Maar we hebben nog meer diverse teken tablets voor je getest.

Mocht je in onze top 3 teken tablets nog geen geschikte teken tablet voor jezelf hebben gevonden, lees snel verder voor onze nummers 4 t/m 10 in onze top 10 teken tablets. Vergelijk deze teken tablets weer met elkaar en ontdek welke teken tablet voldoet aan jouw wensen en eisen.

Bekijk ook:

4. Grafische tablet voor tekenen

Maak kennis met het grafisch tekentablet voor kinderen! Dit geweldige tablet is perfect voor ontluikende kunstenaars van alle leeftijden. Het 8,5 inch LCD-scherm produceert beelden door druk, zodat elke aanraking een prachtige tekening of inscriptie oplevert. Het bovenste gedeelte van het tablet heeft een handvat om de stylus gemakkelijk op te bergen, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken dat je hem verliest. Het tablet is ook stofvrij en veilig voor de ogen, zonder stralingsemissies. Hij is licht en ultradun, zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Bovendien beschermt de ingebouwde schermvergrendelingsfunctie je aantekeningen en tekeningen tegen per ongeluk wissen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde kunstenaar, de Graphic Drawing Tablet is perfect voor iedereen die graag tekent en creëert.

5. Kiraal Tekentablet

Het Kiraal LCD tekenbord is het perfecte cadeau voor kinderen van alle leeftijden. Het is een draagbaar elektronisch tekenbord met een geheugenslot, zodat kinderen hun creaties kunnen opslaan. Ze kunnen ook kiezen uit verschillende kleuren om hun tekeningen nog levendiger te maken. Kinderen zullen dit tekenbord graag gebruiken om hun creativiteit te uiten.

6. Wacom One Small Tekentablet

De Wacom One Small is de perfecte manier om te beginnen met digitale kunst en fotografie. Hij is gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd met een gratis pen, zodat je meteen kunt beginnen met creëren. De Wacom One Small is licht en draagbaar, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. De meegeleverde Wacom-pen is ergonomisch gevormd voor comfortabel gebruik en het tablet is drukgevoelig, zodat je gedetailleerde kunstwerken kunt maken. Met de Wacom One Small is je verbeelding de enige grens.

7. Xiaomi Mi LCD Schrijftablet

Op zoek naar een milieuvriendelijke en leuke manier voor je kinderen om te leren en te spelen? Zoek niet verder dan de Xiaomi Mi LCD Schrijftablet! Dit tablet is het perfecte leermiddel, met zijn eenvoudig te gebruiken druksensor en ingebouwde stylus. kinderen zullen graag tekenen, schrijven en Pictionary spelen op dit tablet. Hij is ook superlicht en draagbaar, dus je kunt hem overal mee naartoe nemen! En omdat het geen blauw licht afgeeft, kun je het urenlang gebruiken zonder moe te worden.

8. Wacom Tekentablet

Wil je je kunst naar een hoger niveau tillen? Met de Wacom Intuos Pro Medium kun je op professioneel niveau werken en nauwkeurige lijnen maken met de meegeleverde Wacom Pro Pen 2. Dit tekentablet heeft een ergonomisch ontwerp waarmee je urenlang kunt werken zonder ongemak aan je handen. De knoppen op het tekentablet zijn verstelbaar, zodat je efficiënt kunt werken. Het tekentablet is slechts 8 mm dik en dankzij het slanke ontwerp ook lichter dan zijn voorgangers uit de Intuos Pro-lijn. Toch is de tekentablet stevig dankzij het aluminium en glasvezel in de behuizing.

9. Kiraal Tekentablet

Het Kiraal LCD tekenbord is het perfecte cadeau voor kinderen van alle leeftijden die zich graag uiten door middel van kunst. Dit tekentablet heeft een groot 8,5 inch scherm waarmee kinderen naar hartenlust kunnen tekenen en schrijven. Het tablet heeft ook een geheugenslot, zodat kinderen hun tekeningen en kunstwerken kunnen opslaan voor later. Met zijn gebruiksvriendelijke ontwerp is het Kiraal LCD-tekenbord de perfecte manier voor kinderen om hun creativiteit de vrije loop te laten.

10. Wacom Tekentablet

Stijlvol en professioneel, de Wacom Intuos Pen & Bluetooth Small is het perfecte gereedschap voor wie het maximale uit zijn software wil halen. Dit krachtige tekentablet is compact, stevig en gemakkelijk te gebruiken. In een paar stappen kun je aan de slag met je tekeningen, schilderijen of bewerkingen. De Wacom Intuos Pen & Bluetooth Small geeft je de precisie en controle die je nodig hebt om je creativiteit de vrije loop te laten.

Hoe wordt de top 10 beste teken tablets bepaald? - Best geteste teken tablet van 2024

We willen een goede en overzichtelijke top 10 van de beste teken tablets voor je opstellen. Hiervoor moeten de diverse teken tablets natuurlijk objectief vergeleken worden met elkaar.

Om een zo goed mogelijke beoordeling te kunnen maken letten we onder meer op de volgende aspecten: 

 • Gebruiksgemak
 • Design
 • Duurzaamheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk


Door deze aspecten mee te wegen in de teken tablets vergelijking kun je de verschillende teken tablets het beste testen.

De top 3 van de beste teken tablets scoort gemiddeld het beste op deze aspecten en hebben volgens ons de beste prijs- en kwaliteitsverhouding.

Natuurlijk heeft niet iedereen heeft hetzelfde budget en daarom houden wij er ook rekening mee om teken tablets uit elke prijsklassen te bekijken.

Conclusie top 10 beste teken tablets

Als je in de markt bent voor een tekentablet, bekijk dan zeker onze lijst van de top 10 tekentabletten. We hebben een lijst samengesteld van enkele van de beste opties op de markt, zodat je de perfecte kunt vinden voor jouw behoeften.

Veelgestelde vragen over de teken tablets vergelijken met elkaar

Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat de top 3 beste teken tablet de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft.  Maak je een keuze uit deze 3 teken tablets dan zit je goed:

 • A-Journal Schoolagenda
 • Kidsly Tekentablet
 • Wacom Tekentablet

Wij verkopen zelf geen van bovenstaande teken tablets. Wél hebben wij voor je uitgezocht waar je het product het beste kunt kopen. Als je op de “Goedkoopste deal” knop drukt, word je automatisch naar de beste verkoper gebracht, waar je je aankoop kan doen.

Welke producten we op de eerste plaats zetten en welke daarna op volgorde van 2 tot 10, hangt af van in hoeverre een teken tablet voldoet aan verschillende criteria.

Bij deze teken tablet vergelijking hebben we onder meer gelet op:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

De teken tablets die volgens ons het meeste aan deze criteria voldoen zetten we in onze top 3 beste teken tablet in 2023. Uiteraard betekent dit niet dat de producten die buiten onze top 3 zijn gevallen geen goede teken tablets zijn. Alle bovenstaande 10 teken tablets voldoen aan de door onze gestelde review criteria.

Onze teken tablet reviews worden onafhankelijk van andere partijen geschreven. Wij doen dit dus niet in opdracht van een fabrikant of webshop. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een een geteste teken tablet hoger of juist lager te ranken.

Voor elk product worden dezelfde criteria gehanteerd en de review komt dus op basis van ons eigen test oordeel tot stand.

Disclaimer:

Scholierencommunity heeft bovenstaande teken tablet reviews met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de productverzending of het product zelf. Wij krijgen een kleine vergoeding als het product uiteindelijke via onze link wordt gekocht. Wij krijgen echter niet betaald om producten juist hoger of lager te laten ranken. Dit blijft onze persoonlijke menining n.a.v. de test!

Picture of Jan
Jan

Hallo allemaal, ik ben Jan, ik ben 37 jaar oud. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als onderwijzer. In mijn vakgebied heb ik dagelijks te maken met scholieren en hun vraagstukken. Met de ervaring en kennis die ik heb, zet ik reviews in elkaar en hoop ik hiermee eenieder die met vragen t.a.v school of scholieren te helpen.