1. Kantoorinrichting
 2. printpapier

Top 10 beste printpapieren - Test en reviews 2024

Op zoek naar het beste printpapier?

Bekijk de lijst van onze redactie met de 10 beste printpapieren! Onze lijst bevat een verscheidenheid aan printpapier, zodat je het perfecte printpapier voor jouw behoeften kunt vinden.

Afdrukken op kwaliteitspapier is belangrijk om de beste resultaten te krijgen. Met het juiste printpapier kun je prachtige afdrukken maken die lang meegaan en indruk maken op je vrienden en familie.

Ontdek onze top 10 beste printpapieren.

Laatst bijgewerkt: 6 apr. 2024

Beste printpapieren - TOP 3 printpapieren

We starten met de top 3 van de beste printpapieren die na onze vergelijking als beste zijn beoordeeld. Wij denken dat je met de koop van een van deze printpapieren een printpapier met een goede prijs- en kwaliteitsverhouding koopt. 

1. CALIMA TreeFree

CALIMA TreeFree natuurpapier is een ongebleekt, multifunctioneel kopieerpapier dat gecertificeerd is door ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 en USDA Biobased Product. Het is ideaal voor laser, inkjet printer, fotokopieerapparaat en fax. Dit kopieerpapier is gemaakt van 72 g/m² en bevat 5 vellen van 500 vel (2500 vel).

2. Assortipak gekleurd papier

Op zoek naar een leuke en gemakkelijke manier om creatief bezig te zijn? Dit Assorti pak gekleurd papier is perfect voor knutselprojecten, schoolwerk, of om gewoon een vleugje kleur aan je dag toe te voegen. Met 10 verschillende intensieve kleuren en in totaal 200 vellen maakt dit papier zeker een statement. Gemaakt van hoogwaardig 80 grams gekleurd papier, is deze set ook geschikt voor gebruik met laser- en inkjetprinters. Dus wat je project ook is, dit papier is er klaar voor. Fleur je dag op met dit Assorti pak gekleurd papier.

3. Double A printpapier

Op zoek naar een betaalbaar printpapier van hoge kwaliteit dat de bank niet zal breken? Kijk dan niet verder dan Double A A4 printpapier! Dit hoogwaardige papier is perfect voor zowel laser- als inkjetprinters, en door de stevige structuur is het perfect voor dubbelzijdig printen zonder doorschijnende inkt of rimpels in het papier.

 1. Kantoorinrichting
 2. printpapier

Inhoudsopgave

Top 10 - De nummers 4 t/m 10 printpapieren

De top 3 van de beste printpapieren zijn na ons onderzoek de printpapieren met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding. Maar we hebben nog meer diverse printpapieren voor je getest.

Mocht je in onze top 3 printpapieren nog geen geschikte printpapier voor jezelf hebben gevonden, lees snel verder voor onze nummers 4 t/m 10 in onze top 10 printpapieren. Vergelijk deze printpapieren weer met elkaar en ontdek welke printpapier voldoet aan jouw wensen en eisen.

Bekijk ook:

4. Double A A4- printpapier

Zoek je een betaalbaar en betrouwbaar A4 papier dat je niet in de steek laat? Double A A4 printpapier 500 vel 1 pak is de perfecte keuze! Dit papier van topkwaliteit is perfect voor al je printbehoeften, of het nu voor thuis of op kantoor is.

5. Navigator Universal Printpapier

Er zijn weinig dingen belangrijker in een kantoor dan een betrouwbare bron van hoogwaardig printpapier. Met Navigator Universal Printing Paper hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je documenten er minder dan perfect uitzien. Dit hoogwaardige kopieerpapier is verkrijgbaar in A4-formaat en is ideaal voor gebruik in elk type printer. Het gewicht van 80 g/m² zorgt ervoor dat je documenten er professioneel uitzien, terwijl de helderwitte kleur ervoor zorgt dat je tekst er altijd uitspringt. Of je nu presentaties afdrukt of gewoon kopieën maakt van belangrijke documenten, je kunt erop vertrouwen dat Navigator Universal Printing Paper de klus goed klaart. En omdat het wordt geleverd in een handige verpakking van 500 vellen, heb je altijd genoeg bij de hand als je het nodig hebt. Dus waarom zou je genoegen nemen met minder dan het beste? Bestel Navigator Universal Printing Paper vandaag nog en zie het verschil dat het in je kantoor kan maken.

6. Kopieerpapier Economy A4

Kopieerpapier Quantore Economy A4 is een veelzijdig en betaalbaar papier dat perfect is voor dagelijks gebruik. Dit witte kopieerpapier zorgt er zeker voor dat je documenten en presentaties er scherp en professioneel uitzien. Het gewicht van 80 g/m² maakt het ideaal voor gebruik in printers, kopieerapparaten en faxapparaten. En met 500 vel per riem heb je genoeg papier om de klus te klaren.

7. Double A A4-formaat Papier

Als je op zoek bent naar een geweldig multifunctioneel papier voor je kantoor of thuis, zoek dan niet verder dan Double A A4 papier. Dit veelzijdige papier is perfect voor printen, kopiëren en faxen, en de witte kleur zorgt ervoor dat je documenten er scherp en professioneel uitzien. Het papier is ook superglad, zodat je er gemakkelijk op kunt schrijven met elke pen of potlood. En met 80 g/m² is het precies het juiste gewicht om ervoor te zorgen dat je documenten er goed uitzien maar niet te volumineus zijn. En het beste van alles is dat deze verpakking van 250 vellen heel voordelig is, dus je kunt een voorraad aanleggen en besparen.

8. Double A A3 papier

Ben je op zoek naar een premium papier dat je drukwerk haarscherp kan maken? Zoek dan niet verder dan Double A A3 papier. Dit extra dikke 80g/m² witte papier is perfect voor zowel enkel- als dubbelzijdig printen, en het ultragladde oppervlak zorgt telkens weer voor optimale resultaten. Maar het gaat niet alleen om de kwaliteit van je afdrukken - Double A A3 papier is ook milieuvriendelijk. Het is gemaakt van duurzame bosbouw en helpt je om je steentje bij te dragen aan de planeet zonder in te boeten aan kwaliteit of prestaties. Dus waarom probeer je het vandaag niet eens? Je zult niet teleurgesteld zijn.

9. Clairefontaine Clairalfa presentatiepapier

Als je op zoek bent naar papier van topkwaliteit waarmee je kopieerwerk er prachtig uitziet, dan is Clairefontaine Clairalfa presentatiepapier de perfecte keuze. Het is Ecolabel- en FSC-gecertificeerd, en voorzien van ColorLok-technologie, waardoor het papier sneller droogt en afdrukken met een inkjetprinter worden verbeterd. Bovendien voldoet het aan de ISO9706 norm voor houdbaarheid. Dit papier heeft een witheid van CIE171, waardoor het ideaal is voor presentaties en andere belangrijke documenten. Pak van 250 vellen.

10. Color copy papier A4

Ben je op zoek naar hoogwaardig kleurenkopieerpapier waarmee je afbeeldingen en grafieken echt opvallen? Zoek dan niet verder dan ons Color Copy Paper A4 250 g/m²! Dit uitzonderlijke papier is perfect voor gebruik in elke kleurenlaserprinter, kopieermachine of inkjetprinter, en zorgt ervoor dat je afdrukken altijd van de hoogste kwaliteit zijn. Het Color Copy Paper A4 250 g/m² is gemaakt van superwit billSheet en heeft een fantastische opaciteit, wat betekent dat je kleuren er altijd helder en levendig uitzien. En met een dikte van 250 g/m² is dit papier ook extra duurzaam, zodat je afdrukken jarenlang meegaan.

Hoe wordt de top 10 beste printpapieren bepaald? - Best geteste printpapier van 2024

We willen een goede en overzichtelijke top 10 van de beste printpapieren voor je opstellen. Hiervoor moeten de diverse printpapieren natuurlijk objectief vergeleken worden met elkaar.

Om een zo goed mogelijke beoordeling te kunnen maken letten we onder meer op de volgende aspecten: 

 • Gebruiksgemak
 • Design
 • Duurzaamheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk


Door deze aspecten mee te wegen in de printpapieren vergelijking kun je de verschillende printpapieren het beste testen.

De top 3 van de beste printpapieren scoort gemiddeld het beste op deze aspecten en hebben volgens ons de beste prijs- en kwaliteitsverhouding.

Natuurlijk heeft niet iedereen heeft hetzelfde budget en daarom houden wij er ook rekening mee om printpapieren uit elke prijsklassen te bekijken.

Conclusie top 10 beste printpapieren

Dus, waar wacht je nog op? Begin met bladeren door onze top 10 printpapierproducten en vind de perfecte voor jouw behoeften. Of je nu een hoogwaardig printpapier nodig hebt voor presentaties of voor dagelijks printen, we hebben je gedekt.

Veelgestelde vragen over de printpapieren vergelijken met elkaar

Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat de top 3 beste printpapier de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft.  Maak je een keuze uit deze 3 printpapieren dan zit je goed:

 • CALIMA TreeFree
 • Assortipak gekleurd papier
 • Double A printpapier

Wij verkopen zelf geen van bovenstaande printpapieren. Wél hebben wij voor je uitgezocht waar je het product het beste kunt kopen. Als je op de “Goedkoopste deal” knop drukt, word je automatisch naar de beste verkoper gebracht, waar je je aankoop kan doen.

Welke producten we op de eerste plaats zetten en welke daarna op volgorde van 2 tot 10, hangt af van in hoeverre een printpapier voldoet aan verschillende criteria.

Bij deze printpapier vergelijking hebben we onder meer gelet op:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

De printpapieren die volgens ons het meeste aan deze criteria voldoen zetten we in onze top 3 beste printpapier in 2023. Uiteraard betekent dit niet dat de producten die buiten onze top 3 zijn gevallen geen goede printpapieren zijn. Alle bovenstaande 10 printpapieren voldoen aan de door onze gestelde review criteria.

Onze printpapier reviews worden onafhankelijk van andere partijen geschreven. Wij doen dit dus niet in opdracht van een fabrikant of webshop. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een een geteste printpapier hoger of juist lager te ranken.

Voor elk product worden dezelfde criteria gehanteerd en de review komt dus op basis van ons eigen test oordeel tot stand.

Disclaimer:

Scholierencommunity heeft bovenstaande printpapier reviews met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de productverzending of het product zelf. Wij krijgen een kleine vergoeding als het product uiteindelijke via onze link wordt gekocht. Wij krijgen echter niet betaald om producten juist hoger of lager te laten ranken. Dit blijft onze persoonlijke menining n.a.v. de test!

Picture of Jan
Jan

Hallo allemaal, ik ben Jan, ik ben 37 jaar oud. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als onderwijzer. In mijn vakgebied heb ik dagelijks te maken met scholieren en hun vraagstukken. Met de ervaring en kennis die ik heb, zet ik reviews in elkaar en hoop ik hiermee eenieder die met vragen t.a.v school of scholieren te helpen.

Unknown