1. Schoolbenodigdheden
 2. rekenmachine

Top 10 beste rekenmachines - Test en reviews 2024

Bekijk onze lijst met de 10 beste rekenmachines!

Een rekenmachine is een geweldig hulpmiddel voor iedereen die nauwkeurige resultaten wil krijgen. Of je nu student, leraar, zakenman of huismoeder bent, wij hebben de perfecte rekenmachine voor je.

We hebben een grote verscheidenheid aan rekenmachines om uit te kiezen, zodat je de rekenmachine kunt vinden die perfect past bij jouw behoeften. Met onze hoogwaardige rekenmachines krijg je in een handomdraai de meest nauwkeurige resultaten.

Ontdek onze top 10 beste rekenmachines.

Laatst bijgewerkt: 6 apr. 2024

Beste rekenmachines - TOP 3 rekenmachines

We starten met de top 3 van de beste rekenmachines die na onze vergelijking als beste zijn beoordeeld. Wij denken dat je met de koop van een van deze rekenmachines een rekenmachine met een goede prijs- en kwaliteitsverhouding koopt. 

1. ACROPAQ Rekenmachine

Ben je op zoek naar een bureaucalculator van topkwaliteit die je werk gemakkelijker maakt? Zoek dan niet verder dan de ACROPAQ Calculator! Dit handige apparaat heeft een groot 12-cijferig scherm dat gemakkelijk af te lezen is, en een heleboel andere functies die zowel thuis als op kantoor van pas komen. Enkele belangrijke kenmerken van de ACROPAQ Calculator zijn: - Een groot, gemakkelijk af te lezen 12-cijferig scherm - Zonne-energie met back-up batterijfunctie - Een slank en stijlvol ontwerp dat op elk bureau past - Een groot aantal knoppen en functies, waaronder geheugenoproep, percentageberekening en meer Met al deze eigenschappen en meer is het niet moeilijk te begrijpen waarom de ACROPAQ Calculator een van de populairste bureaucalculators op de markt is.

2. ACROPAQ Rekenmachine

De AC230T is de nieuwste in een lange reeks hoogwaardige bureaurekenmachines van ACROPAQ. Deze 12-cijferige rekenmachine met display is perfect voor studenten, professionals en iedereen die snel en gemakkelijk berekeningen moet kunnen maken. De extra grote knoppen maken hem gemakkelijk te bedienen, zelfs voor mensen met grote vingers, en de garantie van 10 jaar betekent dat je er zeker van kunt zijn dat hij nog jaren meegaat.

3. Texas Instruments rekenmachine

De TI-30XB Multiview Scientific Calculator van Texas Instruments is een krachtig en veelzijdig hulpmiddel voor studenten wiskunde, meetkunde, statistiek, algebra, trigonometrie, natuurkunde en biologie. Met zijn grote, goed leesbare scherm en meerdere informatieregels kun je aan meerdere berekeningen tegelijk werken en de resultaten snel en gemakkelijk vergelijken. Met de modus MATHPRINT kun je ook wiskundige bewerkingen in de juiste notatie bekijken, met het symbool van pi, gestapelde breuken, exponenten en vierkantswortels duidelijk weergegeven. Deze rekenmachine is onmisbaar voor elke student die serieus wil uitblinken in zijn studie.

 1. Schoolbenodigdheden
 2. rekenmachine

Inhoudsopgave

Top 10 - De nummers 4 t/m 10 rekenmachines

De top 3 van de beste rekenmachines zijn na ons onderzoek de rekenmachines met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding. Maar we hebben nog meer diverse rekenmachines voor je getest.

Mocht je in onze top 3 rekenmachines nog geen geschikte rekenmachine voor jezelf hebben gevonden, lees snel verder voor onze nummers 4 t/m 10 in onze top 10 rekenmachines. Vergelijk deze rekenmachines weer met elkaar en ontdek welke rekenmachine voldoet aan jouw wensen en eisen.

Bekijk ook:

4. Casio wetenschappelijke rekenmachine

De Casio FX-82MS-2 is een krachtige wetenschappelijke rekenmachine die perfect is voor zowel studenten als professionals. Met zijn grote, goed leesbare display is deze rekenmachine perfect om complexe berekeningen met gemak aan te pakken. De 12-cijferige bovenregel en 10-cijferige onderregel maken het gemakkelijk om je werk bij te houden, en met de 2-cijferige exponent kun je zelfs de meest uitdagende berekeningen met gemak aan. Deze rekenmachine heeft ook een zonnepaneel zodat je hem in alle lichtomstandigheden kunt gebruiken, en hij heeft een geheugenfunctie zodat je je werk kunt opslaan voor later. Of je nu huiswerk voor wiskunde maakt of een moeilijk technisch probleem aanpakt, de Casio FX-82MS-2 is de perfecte rekenmachine.

5. Canon rekenmachine LS-88

Op zoek naar een betrouwbare en betaalbare rekenmachine? Zoek niet verder dan de Canon LS-88! Deze rekenmachine is perfect voor studenten, professionals en iedereen die snel en nauwkeurig moet kunnen rekenen. De LS-88 is voorzien van zonne-energietechnologie, zodat hij nooit zonder stroom komt te zitten zolang er zonlicht is. En als er geen zon is, schakelt hij automatisch over op de batterij, zodat je nooit zonder werkende rekenmachine komt te zitten. Hij heeft ook een groot, helder scherm waarop je de cijfers gemakkelijk kunt aflezen. Bovendien zijn alle basisfuncties die je nodig hebt beschikbaar op de LS-88.

6. Casio rekenmachine

De Casio FX-82EX is een wetenschappelijke rekenmachine die je leven zeker gemakkelijker zal maken. Met zijn LCD-scherm met hoge resolutie en vele andere extra's is deze rekenmachine een must-have voor iedereen die snel en gemakkelijk berekeningen wil maken. De Casio FX-82EX biedt een nieuw LCD scherm met 192 × 63 pixels en een resolutie die vier keer hoger is dan die van de bekende FX ES Plus serie. Daarnaast beschikt de Casio FX-82EX over nieuwe hardware met een snellere processor en twee keer zoveel geheugen. Dit maakt het de perfecte rekenmachine voor studenten, professionals en iedereen die snel en nauwkeurig berekeningen moet maken.

7. Texas Instruments grafische rekenmachine

De Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition grafische rekenmachine is het perfecte gereedschap voor studenten die willen leren programmeren! De TI-84 Plus CE-T Python Edition heeft een speciale Python App waarmee je gemakkelijk in Python kunt programmeren. Met deze grafische rekenmachine kunnen leerlingen leren programmeren terwijl ze toch alle functies van een TI-84 Plus CE-T kunnen gebruiken.

8. Casio Grafische rekenmachine

Zoek je een rekenmachine die meer kan dan alleen getallen kraken? Kijk dan eens naar de Casio FX-CG50 grafische rekenmachine. Dit innovatieve apparaat is perfect voor studenten, professionals en iedereen die complexe berekeningen moet uitvoeren. De FX-CG50 heeft een groot kleuren LCD-scherm waarmee je gemakkelijk gegevens en resultaten kunt bekijken. Het heeft ook een ingebouwde grafiekfunctie waarmee je gegevens op verschillende manieren kunt visualiseren. En met zijn USB-connectiviteit kun je gemakkelijk gegevens overbrengen naar je computer of andere apparaten. De Casio FX-CG50 is meer dan een rekenmachine - het is een krachtig leermiddel dat je kan helpen je potentieel te ontsluiten.

9. Texas Instruments Wetenschappelijke rekenmachine

Op zoek naar een wetenschappelijke rekenmachine die alles kan? Zoek niet verder dan de Texas Instruments TI-30XS Multiview Scientific Calculator. Deze krachtige rekenmachine heeft alle bekende functies van de hedendaagse wetenschappelijke rekenmachines plus enkele krachtige uitbreidingen. Met zijn unieke opties kun je meerdere berekeningen uitvoeren, resultaten vergelijken en patronen ontdekken, allemaal op hetzelfde scherm! Bovendien is hij ideaal voor gebruik in klaslokalen en practica.

10. Casio Wetenschappelijke Rekenmachine

De Casio FX-82ES PLUS Wetenschappelijke Rekenmachine is het perfecte gereedschap voor al je rekenbehoeften. Het Natural Textbook Display toont wiskundige concepten, zoals wortels en breuken, op een gemakkelijk te begrijpen manier, waardoor je de resultaten beter begrijpt. Dit maakt de Casio FX-82ES PLUS Wetenschappelijke Rekenmachine tot een essentieel hulpmiddel voor school of werk.

Hoe wordt de top 10 beste rekenmachines bepaald? - Best geteste rekenmachine van 2024

We willen een goede en overzichtelijke top 10 van de beste rekenmachines voor je opstellen. Hiervoor moeten de diverse rekenmachines natuurlijk objectief vergeleken worden met elkaar.

Om een zo goed mogelijke beoordeling te kunnen maken letten we onder meer op de volgende aspecten: 

 • Gebruiksgemak
 • Design
 • Duurzaamheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk


Door deze aspecten mee te wegen in de rekenmachines vergelijking kun je de verschillende rekenmachines het beste testen.

De top 3 van de beste rekenmachines scoort gemiddeld het beste op deze aspecten en hebben volgens ons de beste prijs- en kwaliteitsverhouding.

Natuurlijk heeft niet iedereen heeft hetzelfde budget en daarom houden wij er ook rekening mee om rekenmachines uit elke prijsklassen te bekijken.

Conclusie top 10 beste rekenmachines

Rekenmachines zijn een waardevol hulpmiddel voor iedereen die wil rekenen. Ze maken het gemakkelijk om een nauwkeurige waarde te krijgen en helpen fouten te voorkomen. Bij het kopen van een rekenmachine zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. -Er zijn veel verschillende soorten rekenmachines op de markt, dus het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt voordat je een aankoop doet. Als je niet zeker weet welk type rekenmachine het beste bij je past, vraag dan een vriend of overleg met je leraar -Let bij het kiezen van een rekenmachine op de prijs en de garantiegegevens. Sommige rekenmachines kunnen duur zijn, maar hebben een lange garantie. Andere zijn misschien minder duur, maar hebben helemaal geen garantie -Houd tenslotte rekening met het formaat en de draagbaarheid van de rekenmachine voordat je tot aanschaf overgaat. Sommige rekenmachines zijn erg groot en log, terwijl andere gemakkelijk in een zak of tas passen.

Veelgestelde vragen over de rekenmachines vergelijken met elkaar

Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat de top 3 beste rekenmachine de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft.  Maak je een keuze uit deze 3 rekenmachines dan zit je goed:

 • ACROPAQ Rekenmachine
 • ACROPAQ Rekenmachine
 • Texas Instruments rekenmachine

Wij verkopen zelf geen van bovenstaande rekenmachines. Wél hebben wij voor je uitgezocht waar je het product het beste kunt kopen. Als je op de “Goedkoopste deal” knop drukt, word je automatisch naar de beste verkoper gebracht, waar je je aankoop kan doen.

Welke producten we op de eerste plaats zetten en welke daarna op volgorde van 2 tot 10, hangt af van in hoeverre een rekenmachine voldoet aan verschillende criteria.

Bij deze rekenmachine vergelijking hebben we onder meer gelet op:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

De rekenmachines die volgens ons het meeste aan deze criteria voldoen zetten we in onze top 3 beste rekenmachine in 2023. Uiteraard betekent dit niet dat de producten die buiten onze top 3 zijn gevallen geen goede rekenmachines zijn. Alle bovenstaande 10 rekenmachines voldoen aan de door onze gestelde review criteria.

Onze rekenmachine reviews worden onafhankelijk van andere partijen geschreven. Wij doen dit dus niet in opdracht van een fabrikant of webshop. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een een geteste rekenmachine hoger of juist lager te ranken.

Voor elk product worden dezelfde criteria gehanteerd en de review komt dus op basis van ons eigen test oordeel tot stand.

Disclaimer:

Scholierencommunity heeft bovenstaande rekenmachine reviews met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de productverzending of het product zelf. Wij krijgen een kleine vergoeding als het product uiteindelijke via onze link wordt gekocht. Wij krijgen echter niet betaald om producten juist hoger of lager te laten ranken. Dit blijft onze persoonlijke menining n.a.v. de test!

Picture of Jan
Jan

Hallo allemaal, ik ben Jan, ik ben 37 jaar oud. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als onderwijzer. In mijn vakgebied heb ik dagelijks te maken met scholieren en hun vraagstukken. Met de ervaring en kennis die ik heb, zet ik reviews in elkaar en hoop ik hiermee eenieder die met vragen t.a.v school of scholieren te helpen.

Unknown