Top 10 beste rekenmachine - [Test & Reviews 2023]

Ik was op zoek naar een goede rekenmachine en ik had geen idee waar ik moest beginnen. Gelukkig kon ik terugvallen op de top 10 lijst van rekenmachine die ik hier vond. Met behulp van deze lijst was ik in staat om precies te vinden wat ik zocht. Ik kon een rekenmachine kiezen die aan al mijn behoeften voldeed. Ik wilde een rekenmachine die alles had wat ik nodig had, en die tegelijkertijd kwalitatief goed was. De lijst bevatte alle informatie die ik nodig had om de beste rekenmachine te vinden.

Lees hieronder onze bevindingen in de top 10 beste rekenmachine. 

Beste rekenmachine 2023 - TOP 3

We beginnen met de die volgens ons als de 3 beste uit de bus kwamen. Volgens ons heb je met de koop van een van deze een product met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. 

1. ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm Bureaurekenmachine, Calculator met grote toetsen XL.

De ACROPAQ Rekenmachine is een perfecte manier om te rekenen. Het heeft een 12-cijferig scherm waardoor het leesbaar is, zelfs op grote afstanden. U kunt zelfs uit verschillende kijkhoeken lezen zonder dat het display vervormd of onduidelijk wordt. De toetsen zijn groot en sensitief, zodat u de juiste cijfers met precisie kunt invoeren. De ACROPAQ Rekenmachine is uitgerust met dual power, zodat u de rekenmachine waar u ook bent kunt gebruiken. Het heeft ook een stijlvolle look met geborsteld aluminium waardoor het een modern uiterlijk heeft. Het is ook erg geschikt voor studenten omdat het alle berekeningen moeiteloos kan doen. Als u op zoek bent naar een betrouwbare, betrouwbare en stijlvolle rekenmachine, dan is de ACROPAQ Rekenmachine de perfecte keuze.

2. ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm, 10 jaar garantie Bureaurekenmachine, Calculator met grote toetsen - L.

De ACROPAQ Rekenmachine is een krachtige en veelzijdige tool die je tijdens je werk en studies helpt. Het heeft een grote 12-cijferige display waarmee je gemakkelijk grote getallen kunt lezen. De calculator is uitgerust met grote, zeer gevoelige toetsen waardoor je met de duim of vinger kunt werken. Je kunt ook de kijkhoek zelf instellen voor het optimaal lezen van het scherm. De ACROPAQ Rekenmachine heeft een modern design met een geborsteld aluminium uiterlijk. Het heeft ook een dual power systeem, dat betekent dat je de calculator zowel met batterijen als met het netstroomadapter kunt bedienen. Bovendien heeft de ACROPAQ Rekenmachine een speciale garantie van 10 jaar. De rekenmachine is klein van formaat, zodat je hem makkelijk mee kunt nemen, maar groot genoeg om alle grote getallen te lezen.

3. Texas Instruments TI-30XB Multiview Wetenschappelijke rekenmachine.

De Texas Instruments TI-30XB Multiview Wetenschappelijke rekenmachine is ontworpen met de meest geavanceerde technologie om een ongeëvenaarde prestatie te leveren. De rekenmachine is een krachtige alles-in-één oplossing voor het maken van berekeningen, vergelijkingen en het ontdekken van patronen. Het wordt geleverd met een makkelijk te gebruiken menu en een duidelijk 4-regel display dat meerdere berekeningen tegelijk weergeeft. De TI-30XB biedt u ook unieke opties zoals het vergelijken van resultaten en het ontdekken van data-trends. Met deze opties kunt u eenvoudig patronen en relaties analyseren, waardoor het een uitstekend onderzoekshulpmiddel wordt. Dankzij de intuïtieve en gebruiksvriendelijke bediening kunnen studenten, wetenschappers en docenten hun berekeningen gemakkelijk uitvoeren en ophelderen. Bovendien is het ideaal voor het oplossen van probleemstellingen in de wiskunde, natuurkunde en andere vakken.

 1. rekenmachine

Inhoudsopgave

Top 4-10 reviews: nog meer vergeleken!

Onze top 3 rekenmachine zijn volgens ons de producten met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij hebben echter in totaal 10 goede voor je getest. Ben je dus nog niet helemaal overtuigd van de bovenstaande en wil je graag nog meer producten in je vergelijking betrekken?

Hieronder zie je de rest van onze reviews! Vergelijk de rest van de test en bekijk welke je bevalt. 

Bekijk ook:

4. Casio fx-82MS-2 Wetenschappelijke rekenmachine.

De Casio fx-82MS-2 Wetenschappelijke rekenmachine is een gebruiksvriendelijk apparaat in een compact formaat. Het tweregelige display bestaat uit een bovenste regel Dot Matrix met 12 tekens en een onderste regel LCD met 10 + 2 tekens. Soms heb je wat extra hulp nodig bij het uitvoeren van berekeningen, daarom heeft de rekenmachine een grote cursorknop waarmee je door berekeningen kunt bladeren en ze gemakkelijk kunt weer oproepen en bewerken. Verder biedt de rekenmachine een breed scala aan functies, zoals S-V.P.A.M. 1 salderend geheugen, 8 constantegeheugens, SCI/FIX/ENG-functie, berekening van percentages, 24 niveaus van haakjes, trigonometrische functies, omrekening van poolcoördinaten in rechthoekige coördinaten en omgekeerd, hyperbolische en inverse hyperbolische functies, berekeningen in gon, graad en radiaal, omrekening van sexagesimaal in decimaal en omgekeerd, automatische breukberekening, toevalsgetallengenerator, tweedimensionale statistiek, permutatie, combinatoriek, berekening van 6 verschillende soorten regressie en van de coëfficiënten A, B. Het apparaat wordt geleverd met.

5. Casio FX-82EX Wetenschappelijke rekenmachine.

De Casio FX-82EX is een handige en krachtige wetenschappelijke rekenmachine. Het LCD-scherm heeft een hoge resolutie en biedt een helder beeld. De rekenmachine heeft een grote capaciteit aan geheugen, waardoor gebruikers de mogelijkheid krijgen om verschillende berekeningen te maken. Ook is de processor veel sneller dan die van andere modellen. De Casio FX-82EX heeft ook een aantal handige functies, zoals een grafische rekenmachine, een statistische modus en een wiskundige modus. Er zijn ook geavanceerde functies zoals een integraal- en differentiaalrekening, en een rekenmachine die trigonometrische, logaritmische en exponentiële functies kan berekening. De rekenmachine heeft ook een tweedimensionale grafische modus waarmee de gebruiker de invoergegevens kan visualiseren. Deze geavanceerde functies maken de Casio FX-82EX perfect voor studenten die op zoek zijn naar een krachtige wetenschappelijke rekenmachine.

6. Best Choice Rekenmachine Rekenmachine XL Rekenmachine Groot Calculator Desk and Office Calculator.

De Best Choice Rekenmachine XL is perfect voor gebruik op kantoor, thuis of op school. Dankzij de heldere LCD-weergave krijg je direct een duidelijk overzicht van je berekeningen. Met de geïntegreerde bedieningsknoppen heb je alle mogelijkheden bij de hand. Deze rekenmachine is erg gebruiksvriendelijk en heeft een stijlvol design. De Best Choice Rekenmachine Groot is ook zeer geschikt voor het uitvoeren van complexe berekeningen. Daarnaast is hij ook nog eens uitgerust met een groot aantal nuttige functies. Zo is er het geheugen waarmee je berekeningen kunt opslaan en heeft deze rekenmachine ook een speciale staafdiagramfunctie. Bovendien heeft deze rekenmachine een ingebouwde schuifknop waarmee je de helderheid van het beeld kunt aanpassen. Met deze rekenmachine krijg je dus niet alleen een goed overzicht, maar heb je ook een groot aantal handige functies.

7. Casio fx-82NL Wetenschappelijke rekenmachine Speciaal ontwikkeld voor het Nederlands voortgezet onderwijs (VMBO, HAVO.

De Casio fx-82NL is een uiterst handige en veelzijdige wetenschappelijke rekenmachine die is ontwikkeld voor het Nederlands voortgezet onderwijs. Deze rekenmachine is speciaal ontworpen om wiskundeleerlingen in het VMBO, HAVO en VWO te helpen bij het oplossen van hun rekenkundige vraagstukken. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface met een groot toetsenbord dat gemakkelijk te bedienen is. De fx-82NL is ook uitgerust met een breed scala aan functies om ervoor te zorgen dat leerlingen het beste uit hun wiskunde-ervaring halen. Het heeft een stappen-voor-stappen-functie voor het oplossen van vergelijkingen, een functie om wiskundige formules te veranderen en zelfs een statistische functie. Er is ook een grafische functie die leerlingen in staat stelt om grafieken te tekenen om een beter beeld te krijgen van hoe hun rekenkundige vraagstukken in elkaar zitten.

8. Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine.

De Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition grafische rekenmachine is de perfecte keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige rekenmachine. Met deze speciale editie hebben leerlingen de mogelijkheid om te programmeren in Python, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. De TI-84-Plus CE-T heeft een krachtige ARM-processor, een helder, 6,2-inch kleurenscherm, een ingebouwde afbeeldingsviewer, een USB-poort en een veelzijdige app-store. Deze rekenmachine is voorzien van een speciale Python App waarmee leerlingen kunnen programmeren in Python. Deze app biedt de mogelijkheid om coderingen en scripts te schrijven, te bewerken en uit te voeren. Deze app biedt ook interactieve tutorials en voorbeelden om leerlingen te helpen bij het begrijpen en toepassen van Python op verschillende gebieden. Daarnaast heeft de rekenmachine een geïntegreerde afbeeldingsviewer waarmee leerlingen afbeeldingen bekijken en bewerken. De USB-poort maakt het mogelijk om bestanden te delen met andere computers. De geïntegreerde app-store biedt ook veel verschillende apps, waaronder games, wetenschappelijke apps.

9. Texas Instruments TI-30XS Multiview Wetenschappelijke rekenmachine.

De Texas Instruments TI-30XS Multiview Wetenschappelijke rekenmachine is ontworpen om gebruikers in staat te stellen hun berekeningen op een efficiënte manier uit te voeren. De machine heeft dezelfde kenmerken als andere wetenschappelijke rekenmachines, maar biedt ook extra krachtige opties. Met deze opties kunnen gebruikers meerdere berekeningen maken, resultaten vergelijken en patronen ontdekken, allemaal op hetzelfde scherm. De Texas Instruments TI-30XS Multiview Wetenschappelijke rekenmachine is ook voorzien van een handige 4-lijn display dat de gebruiker in staat stelt berekeningen te maken, resultaten weer te geven en ook tegelijkertijd meerdere berekeningen te vergelijken. Dit helpt gebruikers om hun berekeningen sneller en accurater uit te voeren. Bovendien heeft de machine een ingebouwde pulsweergave, wat betekent dat gebruikers de gevolgen van hun berekeningen in realtime kunnen zien. De Texas Instruments TI-30XS Multiview Wetenschappelijke rekenmachine is ideaal voor studenten, docenten en wetenschappers die op zoek zijn naar een krachtig en flexibel hulpmiddel om hun berekeningen uit te voeren. Met een breed scala aan fun.

10. Casio FX-82EX-PK Wetenschappelijke rekenmachine Roze.

De Casio FX-82EX-PK Wetenschappelijke rekenmachine Roze is een uitstekende optie voor studenten of iedereen die geïnteresseerd is in het maken van precieze en betrouwbare berekeningen. Dankzij de Natural Textbook Display kun je de berekeningen in een formaat zien dat lijkt op een schoolboek met een volledig getoond antwoord dat gemakkelijk te begrijpen is. Daarnaast biedt de Natural V.P.A.M.-functie een gemakkelijke manier om uitdagende formules volledig en nauwkeurig in te voeren en uit te voeren. De rekenmachine is ook geweldig voor mensen die op zoek zijn naar een grote verscheidenheid aan geavanceerde functies, zoals de ingebouwde tabelfunctie, een statistiekenmodule, een verscheidenheid aan wiskundige functies, een exponentiele functie en een reeks wiskundige indicatoren. Deze rekenmachine wordt geleverd met een stoer ontwerp dat gemakkelijk past bij een breed scala aan decors. Bovendien heeft deze rekenmachine een lange batterijduur, wat betekent dat je vele uren kunt rekenen zonder dat de batterij leeg raakt.

Hoe kiezen wij onze top 10 rekenmachine? - best geteste van 2023

We willen natuurlijk een goede en eerlijke top 10 lijst voor je samen te stellen, moeten de producten natuurlijk zo objectief getest worden.

Om een zo compleet mogelijk review te kunnen schrijven, letten we onder meer op de volgende factoren:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

 

Door al deze factoren mee te nemen in een rekenmachine beoordeling, kun je de verschillende goed met elkaar vergelijken.

De top 3 beste rekenmachine scoort gemiddeld het hoogste voor deze factoren en hebben volgens ons de beste prijs-/kwaliteitsverhouding.

Omdat niet iedereen hetzelfde budget heeft voor schoolartikelen, hebben we daarmee rekening gehouden en uit iedere prijscategorie vergeleken.

Tot slot over deze rekenmachine test reviews

Uiteindelijk is het jouw keuze. Van alle hierboven genoemde rekenmachines zou je er een kunnen kiezen, afhankelijk van je budget en de features die je op prijs stelt. Als je kiest voor één van de producten uit ons top 10 lijstje, zal je zeker een goede aankoop doen. Het is belangrijk dat je je goed oriënteert voordat je een rekenmachine kiest. Je kan het beste kijken naar wat je nodig hebt van een rekenmachine en wat je budget is. Bij het maken van je keuze, kan het handig zijn om feedback te lezen van mensen die de producten al gebruikt hebben. Zo krijg je een beter beeld van wat het product echt waard is. Het uiteindelijke doel is om een rekenmachine te vinden die past bij jouw persoonlijke behoeften. Uiteindelijk volgen we allemaal onze eigen paden, dus het is aan jou om een rekenmachine te kiezen die je vooruit kan helpen. De producten in de top 10 lijst weerspiegelen de beste rekenmachines die momenteel op de markt zijn, dus als je kiest voor één van deze producten, zal je zeker geen spijt krijgen van je aankoop.

Meest gestelde vragen over de beste rekenmachine vergelijken

Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat de top 3 beste rekenmachine de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft.  Maak je een keuze uit deze 3 dan zit je goed:

 • ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm Bureaurekenmachine, Calculator met grote toetsen XL.
 • ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm, 10 jaar garantie Bureaurekenmachine, Calculator met grote toetsen - L.
 • Texas Instruments TI-30XB Multiview Wetenschappelijke rekenmachine.

Wij verkopen zelf geen van bovenstaande . Wél hebben wij voor je uitgezocht waar je het product het beste kunt kopen. Als je op de “Goedkoopste deal” knop drukt, word je automatisch naar de beste verkoper gebracht, waar je je aankoop kan doen.

Welke producten we op de eerste plaats zetten en welke daarna op volgorde van 2 tot 10, hangt af van in hoeverre een rekenmachine voldoet aan verschillende criteria.

Bij deze rekenmachine vergelijking hebben we onder meer gelet op:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

De die volgens ons het meeste aan deze criteria voldoen zetten we in onze top 3 beste rekenmachine in 2023. Uiteraard betekent dit niet dat de producten die buiten onze top 3 zijn gevallen geen goede zijn. Alle bovenstaande 10 voldoen aan de door onze gestelde review criteria.

Onze rekenmachine reviews worden onafhankelijk van andere partijen geschreven. Wij doen dit dus niet in opdracht van een fabrikant of webshop. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een een geteste rekenmachine hoger of juist lager te ranken.

Voor elk product worden dezelfde criteria gehanteerd en de review komt dus op basis van ons eigen test oordeel tot stand.

Disclaimer:

Scholierencommunity heeft bovenstaande rekenmachine reviews met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de productverzending of het product zelf. Wij krijgen een kleine vergoeding als het product uiteindelijke via onze link wordt gekocht. Wij krijgen echter niet betaald om producten juist hoger of lager te laten ranken. Dit blijft onze persoonlijke menining n.a.v. de test!

Jan
Jan

Hallo allemaal, ik ben Jan, ik ben 37 jaar oud. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als onderwijzer. In mijn vakgebied heb ik dagelijks te maken met scholieren en hun vraagstukken. Met de ervaring en kennis die ik heb, zet ik reviews in elkaar en hoop ik hiermee eenieder die met vragen t.a.v school of scholieren te helpen.