Top 10 beste externe harde schijf - [Test & Reviews 2023]

Zoek je een manier om je gegevens op te slaan?

Externe harde schijven zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijke en handige manier om zijn gegevens op te slaan. Met een externe harde schijf kun je je belangrijke bestanden overal mee naartoe nemen. Bovendien zijn ze er in verschillende maten, zodat je de perfecte kunt vinden voor jouw behoeften.

Onze lijst bevat de beste externe harde schijven die momenteel op de markt zijn. Dus of je nu op zoek bent naar een grote of kleine externe harde schijf, we hebben iets dat aan je wensen voldoet. En met onze selectie externe harde schijven zul je zeker de perfecte vinden voor jouw computer.

Lees hieronder onze bevindingen in de top 10 beste externe harde schijf. 

Beste externe harde schijf 2023 - TOP 3

We beginnen met de externe harde schijven die volgens ons als de 3 beste uit de bus kwamen. Volgens ons heb je met de koop van een van deze externe harde schijven een product met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. 

1. Western Digital Elements Externe harde schijf

De Western Digital Elements draagbare externe harde schijf is de perfecte manier om je bestanden, foto's en films veilig en gemakkelijk toegankelijk te houden. Dankzij het compacte formaat en de snelle USB 3.0-connectiviteit kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen, terwijl de opslagcapaciteit van 1 TB ervoor zorgt dat je genoeg ruimte hebt voor alles wat je nodig hebt. En omdat hij van Western Digital is, weet je dat je kunt rekenen op betrouwbaarheid en duurzaamheid. Maak dus een back-up van je dierbare herinneringen en belangrijke bestanden met de WD Elements draagbare externe harde schijf.

2. Western Digital Elements Externe harde schijf

De Western Digital Elements draagbare externe harde schijf is precies wat je nodig hebt om al je belangrijke bestanden, foto's, films en back-ups veilig te bewaren. Met een enorme 2TB aan opslagruimte kan deze harde schijf alles aan wat je nodig hebt. En dankzij de USB 3.0 ondersteuning is het aansluiten op je computer snel en eenvoudig. Plus, het compacte formaat betekent dat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Wacht dus niet langer, koop de Western Digital Elements draagbare externe harde schijf en wees gerust in de wetenschap dat er goed voor je kostbare bestanden wordt gezorgd.

3. LBEC | Externe Harde Schijf

De LBEC is een hoogwaardige externe harde schijf met een grote opslagcapaciteit tot 2 terabyte. Hij is verkrijgbaar in 3 leuke kleuren en is compatibel met MacOS, IOS, Android en Windows. Door het compacte en lichte ontwerp kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Met de LBEC hoef je je nooit zorgen te maken dat je opslagruimte opraakt of dat je computer steeds trager wordt.

 1. externe harde schijf

Inhoudsopgave

Top 4-10 reviews: nog meer externe harde schijven vergeleken!

Onze top 3 externe harde schijf zijn volgens ons de producten met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij hebben echter in totaal 10 goede externe harde schijven voor je getest. Ben je dus nog niet helemaal overtuigd van de bovenstaande externe harde schijven en wil je graag nog meer producten in je vergelijking betrekken?

Hieronder zie je de rest van onze externe harde schijven reviews! Vergelijk de rest van de externe harde schijven test en bekijk welke je bevalt. 

Bekijk ook:

4. Seagate Externe harde schijf

Heb je extra opslagruimte nodig voor je PC of Mac? De Seagate Expansion is de perfecte oplossing. Met deze compacte, draagbare schijf kun je direct extra opslagruimte aan je computer toevoegen. De installatie is snel en eenvoudig - sluit gewoon een USB-kabel aan en je kunt aan de slag! De Expansion is perfect voor op reis, zodat je je grote bestanden overal mee naartoe kunt nemen. Bovendien staat het strakke ontwerp mooi bij elke computer.

5. Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf

Zoek je een externe harde schijf die zowel snel als betrouwbaar is? Zoek niet verder dan de Toshiba Canvio Basics Externe Harde Schijf 1 TB. Deze harde schijf heeft een USB 3.0 aansluiting, zodat je razendsnel bestanden kunt overzetten. Bovendien is hij ook compatibel met USB 2.0-aansluitingen, zodat je hem op elke computer kunt aansluiten. Met 1 TB opslagruimte heb je genoeg ruimte om al je belangrijke documenten, foto's en meer op te slaan. En omdat hij van Toshiba is, kun je er zeker van zijn dat je een kwaliteitsproduct krijgt.

6. Western Digital Elements Externe harde schijf

De Western Digital Elements externe harde schijf is de perfecte manier om al je belangrijke bestanden, foto's, films en back-ups op te slaan. Met 4 TB aan opslagruimte heb je genoeg ruimte voor alles wat je nodig hebt. En dankzij de USB 3.0 ondersteuning is de aansluiting op je computer snel en eenvoudig. Bovendien kun je de WD Elements Portable dankzij het compacte formaat gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

7. Seagate Externe Harde Schijf

Op zoek naar een externe harde schijf die speciaal is ontworpen voor je PlayStation 4? Zoek niet verder dan de Seagate Game Drive! Deze schijf biedt de perfecte oplossing voor als de opslagcapaciteit van je PlayStation net niet genoeg is. Met zijn 2 TB heb je meer dan genoeg ruimte om al je (goede) games op te slaan. Deze gamedrive is dan ook een must-have voor de fervente gamer.

8. Intenso Memory Case

De Intenso Memory Case 2.5 USB 3.0 schijf is de perfecte manier om al je belangrijke bestanden bij de hand te houden. Deze compacte en lichte schijf is gemakkelijk overal mee naartoe te nemen, en met 1TB aan opslagruimte heb je genoeg ruimte voor alles wat je nodig hebt. De USB 3.0 interface zorgt voor snelle gegevensoverdracht, zodat je snel bij je bestanden kunt wanneer je ze nodig hebt. En met de meegeleverde software kun je gemakkelijk een back-up maken van je gegevens en ze beschermen tegen per ongeluk wissen. Met de Intenso Memory Case 2.5 USB 3.0 schijf heb je je belangrijkste bestanden altijd bij de hand.

9. Toshiba Externe harde schijf

Met zijn enorme opslagcapaciteit van 2 TB is de Toshiba Canvio Basics externe harde schijf perfect voor het maken van back-ups van je belangrijkste bestanden. SuperSpeed USB 3.0 technologie zorgt ervoor dat gegevens snel en gemakkelijk worden overgezet, terwijl compatibiliteit met USB 2.0 betekent dat je zonder problemen op oudere hardware kunt aansluiten. Het tijdloze ontwerp met matte afwerking ziet er geweldig uit op elk bureau of onderweg, waardoor deze harde schijf een must-have is voor iedereen die extra opslagruimte nodig heeft.

10. Voltano Externe harde schijf

Op zoek naar een betrouwbare, compacte en snelle externe harde schijf? Zoek niet verder dan de Voltano U23PA Externe Harde Schijf 250 GB! Deze externe harde schijf is perfect voor het maken van back-ups van bestanden, het opslaan van foto's en video's, en nog veel meer. Met een opslagcapaciteit van 250 GB heb je genoeg ruimte om alles wat je nodig hebt op te slaan. Bovendien zorgt de snelle USB 3.0-interface voor een snelle en gemakkelijke overdracht van bestanden. En als je bestanden moet overbrengen naar een computer met een USB 2.0-poort, geen probleem! De Voltano U23PA is compatibel met zowel USB 3.0 als USB 2.0 poorten.

Hoe kiezen wij onze top 10 externe harde schijf? - best geteste externe harde schijven van 2023

We willen natuurlijk een goede en eerlijke top 10 externe harde schijven lijst voor je samen te stellen, moeten de producten natuurlijk zo objectief getest worden.

Om een zo compleet mogelijk review te kunnen schrijven, letten we onder meer op de volgende factoren:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

 

Door al deze factoren mee te nemen in een externe harde schijf beoordeling, kun je de verschillende externe harde schijven goed met elkaar vergelijken.

De top 3 beste externe harde schijf scoort gemiddeld het hoogste voor deze factoren en hebben volgens ons de beste prijs-/kwaliteitsverhouding.

Omdat niet iedereen hetzelfde budget heeft voor schoolartikelen, hebben we daarmee rekening gehouden en externe harde schijven uit iedere prijscategorie vergeleken.

Tot slot over deze externe harde schijf test reviews

Externe harde schijven worden steeds populairder omdat ze een geweldige manier zijn om bestanden op te slaan. -Als je een externe harde schijf zoekt, zorg er dan voor dat je er een krijgt met voldoende opslagruimte. Je wilt niet steeds nieuwe externe harde schijven moeten kopen omdat de ruimte op je oude schijf op is! -Externe harde schijven kunnen ook gebruikt worden als back-up voor je computer, voor het geval die crasht of gestolen wordt. -Er zijn veel verschillende soorten externe harde schijven op de markt, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je koopt. -We hebben een lijst samengesteld van de top 10 externe harde schijven, gebaseerd op beoordelingen van consumenten zoals jij -Als je nog steeds niet zeker weet welke externe harde schijf voor jou geschikt is, bekijk dan onze kopersgids hieronder.

Meest gestelde vragen over de beste externe harde schijf vergelijken

Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat de top 3 beste externe harde schijf de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft.  Maak je een keuze uit deze 3 externe harde schijven dan zit je goed:

 • Western Digital Elements Externe harde schijf
 • Western Digital Elements Externe harde schijf
 • LBEC | Externe Harde Schijf

Wij verkopen zelf geen van bovenstaande externe harde schijven. Wél hebben wij voor je uitgezocht waar je het product het beste kunt kopen. Als je op de “Goedkoopste deal” knop drukt, word je automatisch naar de beste verkoper gebracht, waar je je aankoop kan doen.

Welke producten we op de eerste plaats zetten en welke daarna op volgorde van 2 tot 10, hangt af van in hoeverre een externe harde schijf voldoet aan verschillende criteria.

Bij deze externe harde schijf vergelijking hebben we onder meer gelet op:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

De externe harde schijven die volgens ons het meeste aan deze criteria voldoen zetten we in onze top 3 beste externe harde schijf in 2023. Uiteraard betekent dit niet dat de producten die buiten onze top 3 zijn gevallen geen goede externe harde schijven zijn. Alle bovenstaande 10 externe harde schijven voldoen aan de door onze gestelde review criteria.

Onze externe harde schijf reviews worden onafhankelijk van andere partijen geschreven. Wij doen dit dus niet in opdracht van een fabrikant of webshop. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een een geteste externe harde schijf hoger of juist lager te ranken.

Voor elk product worden dezelfde criteria gehanteerd en de review komt dus op basis van ons eigen test oordeel tot stand.

Disclaimer:

Scholierencommunity heeft bovenstaande externe harde schijf reviews met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de productverzending of het product zelf. Wij krijgen een kleine vergoeding als het product uiteindelijke via onze link wordt gekocht. Wij krijgen echter niet betaald om producten juist hoger of lager te laten ranken. Dit blijft onze persoonlijke menining n.a.v. de test!

Jan
Jan

Hallo allemaal, ik ben Jan, ik ben 37 jaar oud. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als onderwijzer. In mijn vakgebied heb ik dagelijks te maken met scholieren en hun vraagstukken. Met de ervaring en kennis die ik heb, zet ik reviews in elkaar en hoop ik hiermee eenieder die met vragen t.a.v school of scholieren te helpen.