Detacheren is al jaren populair onder werkzoekenden en werkgevers vanwege de flexibiliteit en variatie die het biedt in een steeds veranderende arbeidsmarkt. Maar is het iets voor jou?  Ga je detacheren, dan ben je in dienst bij een detacheringsbureau, maar werk je op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers. Dit gaat met gepaard met veel voordelen, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Hier zijn vijf vragen die je jezelf in ieder geval moet stellen om te achterhalen of werken in de detachering iets is voor jou:

1. Ben je op zoek naar afwisseling in je werk?

Ben jij iemand die gedijt bij variatie? Als je niet graag jarenlang dezelfde taken uitvoert, dan kan detacheren wellicht op je lijf geschreven zijn! Want ga je aan de slag als detacheerder, dan is het mogelijk om in verschillende sectoren en bij diverse bedrijven ervaring op te doen. Ideaal om je cv een flinke boost te geven en je vaardigheden te verbreden.

Dus: beoordeel of je het leuk vindt om regelmatig nieuwe uitdagingen aan te gaan en verschillende bedrijfsculturen te leren kennen.

2. Heb je een breed scala aan vaardigheden?

Detacheren betekent dat je over een degelijk niveau van flexibiliteit en aanpasbaarheid moet beschikken. Werkgevers verwachten namelijk vaak dat je snel kunt inspringen en je vaardigheden direct inzetbaar zijn. Een veelzijdige skillset kan dus goed van pas komen als je een aantrekkelijke kandidaat wil zijn voor detacheringsopdrachten.

Denk na: Heb je vaardigheden die in meerdere sectoren van pas komen? Bijvoorbeeld projectmanagement, communicatie of IT-vaardigheden?

3. Kun je goed omgaan met onzekerheid?

Ja, het is zo dat je in de detacheringswereld soms van het ene naar het andere project overspringt. En dat kan eventuele onzekerheden met zich meebrengen, bijvoorbeeld als er even geen opdrachten beschikbaar zijn. Belangrijk is dat je hiermee kunt omgaan en flexibel bent in je verwachtingen.

Reflecteer: Voel je je comfortabel met een zekere mate van onzekerheid en ben je bereid om je aan te passen aan wisselende situaties?

4. Ben je communicatief vaardig?

In de detachering is het zo dat je moet kunnen omgaan met een sociale diversiteit. Je komt namelijk met verschillende teams in samenwerking en zal je dus snel moeten kunnen integreren. Dit is waar een goed staaltje communicatieve vaardigheden essentieel zijn om effectief samen te werken en snel een band op te bouwen met nieuwe collega’s.

Dus ben je goed in het leggen van contacten en kun je je snel aanpassen aan nieuwe werkomgevingen?

5. Hoe belangrijk is stabiliteit voor je?

Detacheren weet veel voordelen te bieden, zoals variatie en netwerkopbouw. Maar het kan ook minder stabiliteit vertegenwoordigen dan dat je gewend bent van een vaste baan. Je wilt daarom goed kijken hoe belangrijk werkzekerheid en stabiliteit voor jou zijn.

Dus, klaar om de sprong te wagen en wil jij je carrière invulling geven als detacheerder? Ga naar doen-r.nl/, hét detacheringsbureau voor slimme aanpakkers, om te komen werken voor zowel profit als non-profit opdrachtgevers, groot en klein!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *