1. Kinderartikelen
 2. dobbelspel

Top 10 beste dobbelspellen - Test en reviews 2024

Op zoek naar een leuk spel om met je vrienden te spelen?

Bekijk onze lijst met de 10 beste dobbelspellen! Onze lijst bevat een verscheidenheid aan dobbelspellen, zodat je het perfecte dobbelspel voor jouw behoeften kunt vinden. Met zo veel verschillende soorten dobbelspellen beschikbaar, zul je er zeker een vinden die iedereen leuk vindt.

Het beste aan het spelen van een dobbelspel is dat je er geschenken van eigenaren mee kunt uitwisselen. Dit betekent dat je nieuwe en spannende spellen kunt krijgen zonder ooit een cent te hoeven uitgeven.

Ontdek onze top 10 beste dobbelspellen.

Laatst bijgewerkt: 6 apr. 2024

Beste dobbelspellen - TOP 3 dobbelspellen

We starten met de top 3 van de beste dobbelspellen die na onze vergelijking als beste zijn beoordeeld. Wij denken dat je met de koop van een van deze dobbelspellen een dobbelspel met een goede prijs- en kwaliteitsverhouding koopt. 

1. Keer op Keer Kids Dobbelspel

Op zoek naar een leuk en snel spel waar het hele gezin van kan genieten? Time to Time Kids Dice Game is perfect voor jou! De spelers moeten de verzorgers helpen de dieren te voeden door de juiste kleuren te gooien met hun dobbelstenen, om punten te scoren.

2. Zinga Dobbelspel

Op zoek naar een leuk en boeiend dobbelspel? Zoek niet verder dan Zinga! In dit rol-en-schrijfspel moeten de spelers zo snel mogelijk de juiste combinatie van kleur en getal vinden en op de bel slaan. Als ze geen fouten maken, mogen ze de combinatie afstrepen op hun scoreblad. Zodra een speler een kolom of rij van 5 combinaties heeft weggestreept, roept hij "ZINGA!" en wint het spel. Zinga is perfect voor spelers van alle leeftijden en spelervaringsniveaus - het is eenvoudig te leren, maar biedt ook enige ruimte voor tactiek.

3. Clever Dobbelspel

Het slimme dobbelspel is de perfecte manier om je gevatheid en intelligentie te testen! Met drie dobbelstenen om per beurt te gooien, moet je een slimme strategie gebruiken om te bepalen welke dobbelsteen je telkens moet kiezen om punten te vergaren. Het spel is perfect voor een gezellige familieavond of een spelletjesavond met vrienden, want het is een geweldige manier om iedereen aan het denken en lachen te zetten.

 1. Kinderartikelen
 2. dobbelspel

Inhoudsopgave

Top 10 - De nummers 4 t/m 10 dobbelspellen

De top 3 van de beste dobbelspellen zijn na ons onderzoek de dobbelspellen met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding. Maar we hebben nog meer diverse dobbelspellen voor je getest.

Mocht je in onze top 3 dobbelspellen nog geen geschikte dobbelspel voor jezelf hebben gevonden, lees snel verder voor onze nummers 4 t/m 10 in onze top 10 dobbelspellen. Vergelijk deze dobbelspellen weer met elkaar en ontdek welke dobbelspel voldoet aan jouw wensen en eisen.

Bekijk ook:

4. White Goblin Games Dobbelspel

Ben je op zoek naar een dobbelspel dat snel en spannend is? Kijk dan niet verder dan het Qwixx Dobbelspel van White Goblin Games. In dit spel hoef je niet op je beurt te wachten - iemand gooit met dobbelstenen en iedereen kan van de worp profiteren! Hoe meer getallen je aankruist op je scoreblad, hoe meer punten je krijgt.

5. Rory's Story Dobbelspel

Rory's Story Cubes zijn de perfecte manier om je creatieve sappen te laten stromen. Gooi gewoon met de dobbelstenen en laat je fantasie de vrije loop! Er zijn geen foute antwoorden, dus je kunt elk gewenst verhaal creëren. Of je nu op zoek bent naar urenlang speelplezier voor jezelf of het hele gezin, Rory's Story Cubes zijn het perfecte spel. Met eindeloze mogelijkheden zul je je nooit vervelen.

6. Perudo Dobbelspel

Ben jij de grootste bluffer? Laat het zien met Perudo! Perudo is een verrassend, eenvoudig en snel blufspel vol spanning. Het spel is gemakkelijk te leren maar moeilijk te beheersen, waardoor het het perfecte spel is voor iedereen die van een uitdaging houdt. Met Perudo weet je nooit wie er zal winnen tot het einde.

7. Regenwormen Dobbelspel

Op zoek naar een leuk, snel en gemakkelijk dobbelspel dat je altijd en overal kunt spelen? Zoek niet verder dan Aardwormen - het perfecte spel voor families, vrienden en groepen van alle leeftijden. Regenwormen is een compact dobbelspel dat niet langer dan een half uur duurt om te spelen. Het is gemakkelijk te leren en geweldig voor spelers van alle niveaus. Het formaat zorgt ervoor dat je het thuis, in de trein of op de campingtafel kunt neerleggen. Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt nu alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Dan gooi je de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt minstens één worm gegooid, dan mag je de dobbelsteen met dat getal van de tafel of zelfs van een andere speler pakken! Maar als je te veel risico neemt en alleen met getallen gooit die je al een keer hebt gepakt, lig je eruit en moet je in plaats daarvan een steen inleveren.

8. Keer op Keer Dobbelspel

Time to Time is een leuk en spannend dobbelspel voor de hele familie! Met een eenvoudig te leren spel is het perfect voor de familie spelavond. De spelers kiezen om beurten een dobbelsteenkleur en -nummer, en combineren die dan om aangrenzende vakjes van de gekozen kleur aan te kruisen. Het doel is om zo snel mogelijk kolommen en gelijkmatig gekleurde vlakken te vullen, terwijl je de door andere spelers gewenste combinaties vermijdt.

9. Keer op Keer 2 Dobbelspel

Welkom in de spannende wereld van Times 2 Dice! In dit spel kiezen de spelers om beurten een dobbelsteenkleur en -nummer, en combineren ze die om aangrenzende vakjes van de gekozen kleur aan te kruisen. Het doel is om zo snel mogelijk kolommen, rijen en gelijk gekleurde vlakken te vullen. Dit spel is perfect voor wie van een uitdaging houdt. Spelers moeten strategie en snel denken gebruiken om hun tegenstanders te slim af te zijn en als winnaar uit de bus te komen. Omdat er zoveel verschillende combinaties mogelijk zijn, zal elk spel zeker uniek zijn. Dus verzamel je vrienden en familie en maak je klaar voor plezier! Times 2 Dice is de perfecte manier om samen wat quality time door te brengen.

10. White Goblin Games Qwixx Mixx

Zoek je een leuk en gemakkelijk spel om mee te nemen op je volgende familievakantie? Zoek dan niet verder dan de Qwixx Mixx Dice Game Expansion! Deze uitgebreide versie van het populaire Qwixx dobbelspel bevat 2 nieuwe scoreblokken voor nog meer speelplezier. Het mooiste is dat de scoreblokken zowel voor het Qwixx dobbelspel als het Qwixx kaartspel gebruikt kunnen worden! Dus of je nu een doorgewinterde pro bent of net begint, er is voor elk wat wils.

Hoe wordt de top 10 beste dobbelspellen bepaald? - Best geteste dobbelspel van 2024

We willen een goede en overzichtelijke top 10 van de beste dobbelspellen voor je opstellen. Hiervoor moeten de diverse dobbelspellen natuurlijk objectief vergeleken worden met elkaar.

Om een zo goed mogelijke beoordeling te kunnen maken letten we onder meer op de volgende aspecten: 

 • Gebruiksgemak
 • Design
 • Duurzaamheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk


Door deze aspecten mee te wegen in de dobbelspellen vergelijking kun je de verschillende dobbelspellen het beste testen.

De top 3 van de beste dobbelspellen scoort gemiddeld het beste op deze aspecten en hebben volgens ons de beste prijs- en kwaliteitsverhouding.

Natuurlijk heeft niet iedereen heeft hetzelfde budget en daarom houden wij er ook rekening mee om dobbelspellen uit elke prijsklassen te bekijken.

Conclusie top 10 beste dobbelspellen

Dus, waar wacht je nog op? Bekijk onze lijst met de top 10 dobbelspellen en vind vandaag nog de perfecte. Niet alleen zul je een geweldige tijd hebben met het spelen van je nieuwe spel, maar je krijgt ook een aantal geweldige voordelen als je wint.

Veelgestelde vragen over de dobbelspellen vergelijken met elkaar

Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat de top 3 beste dobbelspel de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft.  Maak je een keuze uit deze 3 dobbelspellen dan zit je goed:

 • Keer op Keer Kids Dobbelspel
 • Zinga Dobbelspel
 • Clever Dobbelspel

Wij verkopen zelf geen van bovenstaande dobbelspellen. Wél hebben wij voor je uitgezocht waar je het product het beste kunt kopen. Als je op de “Goedkoopste deal” knop drukt, word je automatisch naar de beste verkoper gebracht, waar je je aankoop kan doen.

Welke producten we op de eerste plaats zetten en welke daarna op volgorde van 2 tot 10, hangt af van in hoeverre een dobbelspel voldoet aan verschillende criteria.

Bij deze dobbelspel vergelijking hebben we onder meer gelet op:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

De dobbelspellen die volgens ons het meeste aan deze criteria voldoen zetten we in onze top 3 beste dobbelspel in 2023. Uiteraard betekent dit niet dat de producten die buiten onze top 3 zijn gevallen geen goede dobbelspellen zijn. Alle bovenstaande 10 dobbelspellen voldoen aan de door onze gestelde review criteria.

Onze dobbelspel reviews worden onafhankelijk van andere partijen geschreven. Wij doen dit dus niet in opdracht van een fabrikant of webshop. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een een geteste dobbelspel hoger of juist lager te ranken.

Voor elk product worden dezelfde criteria gehanteerd en de review komt dus op basis van ons eigen test oordeel tot stand.

Disclaimer:

Scholierencommunity heeft bovenstaande dobbelspel reviews met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de productverzending of het product zelf. Wij krijgen een kleine vergoeding als het product uiteindelijke via onze link wordt gekocht. Wij krijgen echter niet betaald om producten juist hoger of lager te laten ranken. Dit blijft onze persoonlijke menining n.a.v. de test!

Jan
Jan

Hallo allemaal, ik ben Jan, ik ben 37 jaar oud. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als onderwijzer. In mijn vakgebied heb ik dagelijks te maken met scholieren en hun vraagstukken. Met de ervaring en kennis die ik heb, zet ik reviews in elkaar en hoop ik hiermee eenieder die met vragen t.a.v school of scholieren te helpen.