1. Kinderartikelen
 2. bordspel

Top 10 beste bordspellen - Test en reviews 2024

Zoek je een leuke manier om tijd door te brengen met je familie en vrienden?

Bordspellen zijn de perfecte manier om plezier te hebben en een band op te bouwen met de mensen om wie je geeft. Ze zijn perfect voor elke gelegenheid, of je nu een spel zoekt voor je volgende feestje of iets wilt om je op een regenachtige dag te vermaken. Met zoveel verschillende bordspellen beschikbaar, is er voor elk wat wils.

We weten dat het vinden van het beste bordspel moeilijk kan zijn. Daarom hebben we deze lijst samengesteld van de 10 beste bordspellen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn. Of je nu op zoek bent naar een klassiek spel als Monopoly of iets moderners als Ticket to Ride, wij hebben je gedekt.

Ontdek onze top 10 beste bordspellen.

Laatst bijgewerkt: 6 apr. 2024

Beste bordspellen - TOP 3 bordspellen

We starten met de top 3 van de beste bordspellen die na onze vergelijking als beste zijn beoordeeld. Wij denken dat je met de koop van een van deze bordspellen een bordspel met een goede prijs- en kwaliteitsverhouding koopt. 

1. Triominos Deluxe Bordspel

Op zoek naar een leuk en uitdagend bordspel waar het hele gezin van kan genieten? Zoek niet verder dan Triominos Deluxe! Deze luxe editie van het klassieke Triominos spel is voorzien van hoogwaardige materialen en een spannende gameplay waardoor je terug blijft komen voor meer. In Triominos leggen de spelers om de beurt genummerde, driehoekige tegels op het bord, met als doel zoveel mogelijk punten te scoren. Het probleem is dat elke tegel moet worden geplaatst naast een andere tegel met een aangrenzend nummer, wat betekent dat zorgvuldige planning essentieel is voor succes. Met meerdere manieren om punten te scoren is Triominos een tactisch spel dat zeker voor urenlang speelplezier zorgt.

2. Monopoly Classic Bordspel

Op zoek naar wat familieplezier? Kijk dan niet verder dan Monopoly Classic, het tijdloze bordspel dat al generaties lang miljoenen mensen vermaakt. Herleef je jeugdherinneringen of creëer nieuwe met je dierbaren, terwijl je probeert je tegenstanders failliet te laten gaan en de enige eigenaar van het bord te worden. Van Boardwalk tot Park Place, baan je een weg over het bord, vergaar rijkdom en verpletter je concurrenten. Maar pas op, één verkeerde stap en je kunt zonder uitweg in de gevangenis belanden. Het hoort er allemaal bij in Monopoly Classic, waar fortuinen in een oogwenk kunnen veranderen. Dus gooi de dobbelstenen en kijk of je een slag kunt slaan.

3. Azul Bordspel

Wil je je huis een vleugje klasse en verfijning geven? Of misschien ben je gewoon in de markt voor een nieuw en spannend bordspel? Hoe dan ook, met Azul zit je goed! Azul is een tactisch bordspel waarin spelers het tegen elkaar opnemen om de muren van een koninklijk paleis te versieren met prachtige, kleurrijke tegels. Het spel is abstract en strategisch, en zal zeker kritisch denken en creativiteit stimuleren bij spelers van alle leeftijden. Het is ook geweldig voor families of vriendengroepen, want het kan door 2-4 spelers in slechts 40 minuten worden gespeeld.

 1. Kinderartikelen
 2. bordspel

Inhoudsopgave

Top 10 - De nummers 4 t/m 10 bordspellen

De top 3 van de beste bordspellen zijn na ons onderzoek de bordspellen met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding. Maar we hebben nog meer diverse bordspellen voor je getest.

Mocht je in onze top 3 bordspellen nog geen geschikte bordspel voor jezelf hebben gevonden, lees snel verder voor onze nummers 4 t/m 10 in onze top 10 bordspellen. Vergelijk deze bordspellen weer met elkaar en ontdek welke bordspel voldoet aan jouw wensen en eisen.

Bekijk ook:

4. De Zoektocht naar El Dorado Bordspel

El Dorado, de legendarische goudstad, is al eeuwenlang een bron van mysterie en legende. Nu kun jij de eerste zijn die zijn rijkdommen ontdekt in het bordspel The Quest for El Dorado. Als expeditieleider ga je op reis door verraderlijk terrein op zoek naar de fabelachtige stad. Je moet je een weg banen door de jungle, gezwollen rivieren oversteken en onderhandelen met plaatselijke stammen om je bestemming te bereiken. Onderweg speel je kaarten waarmee je je speelfiguur kunt verplaatsen en nieuwe, sterkere kaarten kunt kopen om aan je stapel toe te voegen. Met zorgvuldige planning en een beetje geluk ben jij misschien wel de eerste die de verborgen schatten van El Dorado ontdekt.

5. Spookslot Bordspel

Als je op zoek bent naar een griezelig leuke tijd, zoek dan niet verder dan het Haunted Castle Board Game. Volgens de legendes spookt het in dit spel gebruikte kasteel... en wat blijkt, de legendes zijn waar! Jij en je mede-paranormale detectives zullen moeten samenwerken om uit het kasteel te ontsnappen voordat Graaf Spooksalot jullie te pakken krijgt. Maar wees voorzichtig - het kasteel zit vol valstrikken! De eerste speler die de uitgang bereikt, wint. Dit spel zorgt zeker voor urenlang speelplezier voor iedereen die het speelt.

6. Ticket to Ride Europe Bordspel

Trek door de weidse vlakten van Europa of de donkere tunnels van Zwitserland met Ticket to Ride Europe, het populairste bordspel van Nederland. Met talloze routes om uit te kiezen en verschillende treinwagons om te verzamelen, kun je je ervaring afstemmen op hoe je wilt spelen Ticket to Ride Europe is perfect voor elke bordspelliefhebber die op zoek is naar een meeslepende en boeiende ervaring. Met prachtig artwork en een continentale kaart heb je het gevoel dat je echt door Europa reist.

7. Dodo Bordspel

Als je op zoek bent naar een hilarisch leuk en snel spel, zoek dan niet verder dan Dodo. In dit spel vol geheugen en actie moeten de spelers samenwerken om een heilig ei te redden van het rollen van een berg. Daartoe moeten ze bruggen bouwen met fiches die overeenkomen met het gegooide aantal op een dobbelsteen. Maar pas op - als je te langzaam bent, valt het ei in stukken! Dodo is perfect voor een spelletjesavond met de familie of een groep vrienden die op zoek is naar een leuke tijd. Het is gemakkelijk te leren maar uitdagend om onder de knie te krijgen, en iedereen zal onderweg zeker lachen. Verzamel dus je geliefden en kijk of je het ei kunt redden in Dodo.

8. Mijn Eerste Monopoly Junior

My First Monopoly Junior Edition Board Game is de perfecte manier voor je kleintjes om het klassieke spel Monopoly te leren spelen. Ze kunnen zich vermaken met hun favoriete personages terwijl ze belangrijke levenslessen leren over geldbeheer. Het spel is gemakkelijk op te zetten en te spelen, en het is een geweldige manier voor je kinderen om wat tijd met het gezin door te brengen. My First Monopoly Junior Edition Board Game zorgt zeker voor urenlang plezier en vermaak voor je hele gezin.

9. Jumbo Knibbel Knabbel Knuisje spel

Hoe snel kun jij het Knuisje inpikken? In dit spannende kinderspel van Jumbo gooien de spelers om de beurt met de dobbelstenen en verplaatsen hun pion over het bord. Maar pas op - als een andere speler een 6 gooit, kan hij jouw Knuisje stelen! De eerste speler die met zijn Knuisje de finish bereikt, wint het spel. Met zijn snelle spelwijze en boeiende illustraties zal Knibbel Knuisje zeker een familiefavoriet worden.

10. RARA Wat ben ik? – Bordspel

Hou je van raadspelletjes? Dan moet je kijken naar RARA Wat ben ik?, het snelle en leuke spel voor het hele gezin! Bij dit spel draagt één speler een hoofdband met een kaart eraan. De andere spelers stellen om de beurt ja- of nee-vragen om te proberen te raden wat er op de kaart staat. Maar pas op - als je een irrelevante vraag stelt, verlies je je beurt! Met meer dan 200 verschillende kaarten is er altijd wel iets nieuws te raden.

Hoe wordt de top 10 beste bordspellen bepaald? - Best geteste bordspel van 2024

We willen een goede en overzichtelijke top 10 van de beste bordspellen voor je opstellen. Hiervoor moeten de diverse bordspellen natuurlijk objectief vergeleken worden met elkaar.

Om een zo goed mogelijke beoordeling te kunnen maken letten we onder meer op de volgende aspecten: 

 • Gebruiksgemak
 • Design
 • Duurzaamheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk


Door deze aspecten mee te wegen in de bordspellen vergelijking kun je de verschillende bordspellen het beste testen.

De top 3 van de beste bordspellen scoort gemiddeld het beste op deze aspecten en hebben volgens ons de beste prijs- en kwaliteitsverhouding.

Natuurlijk heeft niet iedereen heeft hetzelfde budget en daarom houden wij er ook rekening mee om bordspellen uit elke prijsklassen te bekijken.

Conclusie top 10 beste bordspellen

Bordspellen zijn de perfecte manier om stress te verminderen, plezier te maken met vrienden en familie, en even afstand te nemen van de digitale wereld. Of je nu iets nieuws zoekt om aan je spellencollectie toe te voegen of net begint, onze lijst van de top 10 bordspellen heeft voor elk wat wils.

Veelgestelde vragen over de bordspellen vergelijken met elkaar

Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat de top 3 beste bordspel de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft.  Maak je een keuze uit deze 3 bordspellen dan zit je goed:

 • Triominos Deluxe Bordspel
 • Monopoly Classic Bordspel
 • Azul Bordspel

Wij verkopen zelf geen van bovenstaande bordspellen. Wél hebben wij voor je uitgezocht waar je het product het beste kunt kopen. Als je op de “Goedkoopste deal” knop drukt, word je automatisch naar de beste verkoper gebracht, waar je je aankoop kan doen.

Welke producten we op de eerste plaats zetten en welke daarna op volgorde van 2 tot 10, hangt af van in hoeverre een bordspel voldoet aan verschillende criteria.

Bij deze bordspel vergelijking hebben we onder meer gelet op:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

De bordspellen die volgens ons het meeste aan deze criteria voldoen zetten we in onze top 3 beste bordspel in 2023. Uiteraard betekent dit niet dat de producten die buiten onze top 3 zijn gevallen geen goede bordspellen zijn. Alle bovenstaande 10 bordspellen voldoen aan de door onze gestelde review criteria.

Onze bordspel reviews worden onafhankelijk van andere partijen geschreven. Wij doen dit dus niet in opdracht van een fabrikant of webshop. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een een geteste bordspel hoger of juist lager te ranken.

Voor elk product worden dezelfde criteria gehanteerd en de review komt dus op basis van ons eigen test oordeel tot stand.

Disclaimer:

Scholierencommunity heeft bovenstaande bordspel reviews met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de productverzending of het product zelf. Wij krijgen een kleine vergoeding als het product uiteindelijke via onze link wordt gekocht. Wij krijgen echter niet betaald om producten juist hoger of lager te laten ranken. Dit blijft onze persoonlijke menining n.a.v. de test!

Jan
Jan

Hallo allemaal, ik ben Jan, ik ben 37 jaar oud. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als onderwijzer. In mijn vakgebied heb ik dagelijks te maken met scholieren en hun vraagstukken. Met de ervaring en kennis die ik heb, zet ik reviews in elkaar en hoop ik hiermee eenieder die met vragen t.a.v school of scholieren te helpen.