1. Elektronica
 2. mesh wifi router

Top 10 beste mesh wifi routers - Test en reviews 2024

Bezorgd over je wifi thuis?

Een mesh wifi router is de perfecte oplossing voor een huis met meerdere apparaten. Met een mesh wifi-router heb je meerdere wifi-bronnen, maar met één router. Dit betekent dat je in elke kamer van je huis internet kunt krijgen - zonder je zorgen te hoeven maken over dode hoeken.

Bekijk onze lijst van de 10 beste mesh wifi routers en vind de perfecte voor jouw behoeften. Met zoveel beschikbare opties zul je zeker de perfecte mesh wifi router voor je huis vinden. En met een mesh wifi router hoef je je nooit meer zorgen te maken over het wegvallen van je verbinding.

Ontdek onze top 10 beste mesh wifi routers.

Laatst bijgewerkt: 6 apr. 2024

Beste mesh wifi routers - TOP 3 mesh wifi routers

We starten met de top 3 van de beste mesh wifi routers die na onze vergelijking als beste zijn beoordeeld. Wij denken dat je met de koop van een van deze mesh wifi routers een mesh wifi router met een goede prijs- en kwaliteitsverhouding koopt. 

1. Wifi Cubes® pro wifi versterkers

Als je op zoek bent naar wifi die zowel snel als betrouwbaar is, dan heb je Wifi Cubes® pro 3 pack wifi versterkers nodig. Met deze versterkers krijg je het best mogelijke wifi-signaal, waar je ook bent. Of je nu thuis of op kantoor bent, of zelfs buiten, je zult kunnen genieten van de snelste snelheden en meest betrouwbare verbinding. Wifi Cubes® pro 3 pack wifi versterkers zijn eenvoudig op te zetten en te gebruiken. Steek ze gewoon in een willekeurig stopcontact en ze werken automatisch om je wifi-signaal te versterken. Je kunt ze zelfs met je bestaande router gebruiken om een mesh wifi-systeem te creëren voor de best mogelijke dekking. Met Wifi Cubes® hoef je je nooit meer zorgen te maken over trage snelheden of slechte verbindingen.

2. ASUS router

Asus AX5400 Aimesh WiFi 6 Router: Met technologie die je supersnelle, betrouwbare en veilige WiFi-verbindingen geeft - binnen of buiten je huis! De ASUS ZenWiFi XD6 biedt alternatieve backhaul-opties: Ethernet en WiFi. De router kiest op intelligente wijze de meest betrouwbare methode voor je op basis van de verbindingskwaliteit. Als je wilt, kun je het type backhaul-verbinding ook handmatig kiezen. Het voordeel van het ASUS AiMesh systeem is dat al je apparaten die geschikt zijn voor AiMesh samenwerken om een krachtig, naadloos WiFi-netwerk voor het hele huis te creëren. Dus zelfs als je een mix van verschillende routertypes en merken hebt, zullen ze allemaal samenwerken om je de best mogelijke WiFi-ervaring te geven. Bovendien is het dankzij het unieke installatieproces eenvoudig om met AiMesh aan de slag te gaan.

3. TP-Link Multiroom Wifi Mesh

Het TP-Link Deco M4 Multiroom Wi-Fi Mesh 3-pack 2018 is de perfecte manier om je altijd en overal verbonden te houden. Deco Mesh technologie geeft je een betere Wi-Fi ervaring in alle richtingen, met snellere Wi-Fi snelheden en een sterk Wi-Fi signaal voor een zeer groot huis. De draadloze verbindingen en optionele Ethernet backhaul werken samen om Deco-eenheden met elkaar te verbinden voor nog hogere netwerksnelheden en echt naadloze dekking.

 1. Elektronica
 2. mesh wifi router

Inhoudsopgave

Top 10 - De nummers 4 t/m 10 mesh wifi routers

De top 3 van de beste mesh wifi routers zijn na ons onderzoek de mesh wifi routers met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding. Maar we hebben nog meer diverse mesh wifi routers voor je getest.

Mocht je in onze top 3 mesh wifi routers nog geen geschikte mesh wifi router voor jezelf hebben gevonden, lees snel verder voor onze nummers 4 t/m 10 in onze top 10 mesh wifi routers. Vergelijk deze mesh wifi routers weer met elkaar en ontdek welke mesh wifi router voldoet aan jouw wensen en eisen.

Bekijk ook:

4. TP-Link Deco M5 Mesh Wifi

Als je in de markt bent voor een kwalitatief, betrouwbaar en betaalbaar WiFi-systeem voor thuis, zoek dan niet verder dan de TP-Link Deco M5. Dit 3-pak stations maakt gebruik van geavanceerde WiFi mesh technologie om je hele huis te voorzien van één krachtig draadloos netwerk. Dankzij deze technologie zul je nooit meer last hebben van haperingen of vlekkerige dekking - je thuis-Wifi zal overal in huis ijzersterk zijn. Maar dat is niet alles wat de Deco M5 kan. Hij is ook compatibel met smart home-apparaten, zodat je gemakkelijk al je beveiligingscamera's, thermostaten en meer vanuit één app kunt bedienen. Of je nu films streamt in de woonkamer of werkt vanaf de keukentafel, met de TP-Link Deco M5 zit je goed.

5. Google Nest Wifi Pro

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar, krachtig mesh WiFi-systeem, dan is de Google Nest Wifi Pro de perfecte oplossing. Het is speciaal ontworpen voor thuisnetwerken en biedt tot 2 keer hogere snelheden dan WiFi 6. De Nest Wifi bestrijkt tot 120 vierkante meter per router en kan worden uitgebreid om nog meer terrein te bestrijken door extra routers toe te voegen. Dus hoe groot je huis ook is, je kunt er zeker van zijn dat je overal een geweldige verbinding hebt.

6. TP-Link Deco E4 Multiroom Wifi Mesh

Als je op zoek bent naar een top-of-the-line, betrouwbaar wifi systeem voor thuis, zoek dan niet verder dan de TP-Link Deco E4. Dit innovatieve systeem wordt geleverd met drie afzonderlijke stations die allemaal met elkaar communiceren door middel van wifi mesh technologie. Dit betekent dat je hele huis wordt ondergebracht in één groot draadloos netwerk, waardoor je overal snelle, betrouwbare internetsnelheden krijgt. Plus, dankzij de geavanceerde technologie van de Deco E4 hoef je je nooit zorgen te maken over verlies van snelheid of verbindingskwaliteit - zelfs als je veel apparaten op je netwerk hebt aangesloten. Dus of je nu films streamt in de woonkamer, thuis werkt op kantoor of aan het gamen bent in de kelder, je kunt er zeker van zijn dat je TP-Link Deco E4 je gedekt heeft.

7. TP-Link Mesh WiFi Tri-band

Als je op zoek bent naar het allerbeste in thuis-Wifi, dan heb je de TP-Link Deco XE75 Mesh WiFi nodig. Dit krachtige systeem bevat de gloednieuwe 6 GHz band, die de hoogst mogelijke snelheden en de laagste latentie ooit biedt. Met zijn ongekende capaciteit is de Deco XE75 perfect voor het streamen van video's of het verkennen van AR/VR-werelden. Bovendien gebruikt hij gigabitsnelheden voor soepel en moeiteloos streamen. En met Deco's aangepaste algoritmen heb je altijd het sterkst mogelijke signaal in je hele huis. Het beste van alles is dat je je Wi-Fi instellingen vanuit huis of op afstand kunt beheren via de Deco app.

8. Google Nest Wifi Pro Mesh Wifi

Google's Nest Wifi Pro systeem is de volgende stap in thuisinternet. Houd al je apparaten razendsnel verbonden met de nieuwste en beste wifi-technologie, WiFi 6E. Met een Nest Wifi Pro router krijg je tot 120 vierkante meter dekking, zodat je overal in huis verbonden kunt blijven. Het modulaire ontwerp betekent dat je extra routers kunt toevoegen voor een nog grotere dekking. Dus wat je ook online doet - streamen, gamen, thuiswerken - Nest Wifi Pro dekt je.

9. TP-Link Deco X50 Mesh WiFi

Als je op zoek bent naar een snelle, betrouwbare WiFi-verbinding voor je huis, overweeg dan de TP-Link Deco X50. Dit krachtige kleine apparaat pakt een grote slag, met WiFi 6 (AX) technologie die zorgt voor snelle, stabiele verbindingen voor al je apparaten. Of je nu een druk huishouden vol mobiele apparaten hebt of gewoon wilt profiteren van de nieuwste en beste mesh WiFi-technologie, de Deco X50 is een geweldige keuze. Met zijn multi-user MIMO-mogelijkheid kan deze router meerdere apparaten tegelijk aan, waardoor hij ideaal is voor drukke huizen met veel slimme apparaten. En omdat hij van TP-Link is, weet je dat je een kwaliteitsproduct krijgt waarmee je jarenlang verbonden blijft.

10. ASUS ZenWiFi XT8 Mesh WiFi

Als je op zoek bent naar een hoogwaardig en betrouwbaar mesh WiFi-systeem, zoek dan niet verder dan de ASUS ZenWiFi AX XT8. Met duan pack ondersteuning is dit systeem ideaal voor huishoudens met veel apparaten en grote gebieden om te bestrijken. Met WiFi 6 geniet je van hogere snelheden en betrouwbaardere verbindingen, zelfs als er veel apparaten tegelijk zijn aangesloten. Bovendien betekent het grotere bereik van elk WiFi-punt minder dode zones in je huis. Of je nu films streamt of op het web surft, met de ASUS ZenWiFi AX XT8 zit je goed.

Hoe wordt de top 10 beste mesh wifi routers bepaald? - Best geteste mesh wifi router van 2024

We willen een goede en overzichtelijke top 10 van de beste mesh wifi routers voor je opstellen. Hiervoor moeten de diverse mesh wifi routers natuurlijk objectief vergeleken worden met elkaar.

Om een zo goed mogelijke beoordeling te kunnen maken letten we onder meer op de volgende aspecten: 

 • Gebruiksgemak
 • Design
 • Duurzaamheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk


Door deze aspecten mee te wegen in de mesh wifi routers vergelijking kun je de verschillende mesh wifi routers het beste testen.

De top 3 van de beste mesh wifi routers scoort gemiddeld het beste op deze aspecten en hebben volgens ons de beste prijs- en kwaliteitsverhouding.

Natuurlijk heeft niet iedereen heeft hetzelfde budget en daarom houden wij er ook rekening mee om mesh wifi routers uit elke prijsklassen te bekijken.

Conclusie top 10 beste mesh wifi routers

Dus, waar wacht je nog op? Bekijk onze lijst met de top 10 mesh wifi routers en vind de perfecte voor jouw behoeften. Met een mesh wifi router kun je een slim netwerk in je huis bouwen dat aan al je behoeften voldoet. En vergeet niet vaak terug te komen - we werken onze lijsten altijd bij met de nieuwste en beste producten op de markt.

Veelgestelde vragen over de mesh wifi routers vergelijken met elkaar

Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat de top 3 beste mesh wifi router de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft.  Maak je een keuze uit deze 3 mesh wifi routers dan zit je goed:

 • Wifi Cubes® pro wifi versterkers
 • ASUS router
 • TP-Link Multiroom Wifi Mesh

Wij verkopen zelf geen van bovenstaande mesh wifi routers. Wél hebben wij voor je uitgezocht waar je het product het beste kunt kopen. Als je op de “Goedkoopste deal” knop drukt, word je automatisch naar de beste verkoper gebracht, waar je je aankoop kan doen.

Welke producten we op de eerste plaats zetten en welke daarna op volgorde van 2 tot 10, hangt af van in hoeverre een mesh wifi router voldoet aan verschillende criteria.

Bij deze mesh wifi router vergelijking hebben we onder meer gelet op:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

De mesh wifi routers die volgens ons het meeste aan deze criteria voldoen zetten we in onze top 3 beste mesh wifi router in 2023. Uiteraard betekent dit niet dat de producten die buiten onze top 3 zijn gevallen geen goede mesh wifi routers zijn. Alle bovenstaande 10 mesh wifi routers voldoen aan de door onze gestelde review criteria.

Onze mesh wifi router reviews worden onafhankelijk van andere partijen geschreven. Wij doen dit dus niet in opdracht van een fabrikant of webshop. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een een geteste mesh wifi router hoger of juist lager te ranken.

Voor elk product worden dezelfde criteria gehanteerd en de review komt dus op basis van ons eigen test oordeel tot stand.

Disclaimer:

Scholierencommunity heeft bovenstaande mesh wifi router reviews met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de productverzending of het product zelf. Wij krijgen een kleine vergoeding als het product uiteindelijke via onze link wordt gekocht. Wij krijgen echter niet betaald om producten juist hoger of lager te laten ranken. Dit blijft onze persoonlijke menining n.a.v. de test!

Jan
Jan

Hallo allemaal, ik ben Jan, ik ben 37 jaar oud. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als onderwijzer. In mijn vakgebied heb ik dagelijks te maken met scholieren en hun vraagstukken. Met de ervaring en kennis die ik heb, zet ik reviews in elkaar en hoop ik hiermee eenieder die met vragen t.a.v school of scholieren te helpen.