1. Elektronica
 2. laserprinter

Top 10 beste laserprinters - Test en reviews 2024

Op zoek naar de beste laserprinter? Zoek niet verder!

Onze lijst van de 10 beste laserprinters heeft voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een kleurenlaserprinter of een monochrome laserprinter, we hebben je gedekt. En als je een draagbare laserprinter nodig hebt, dan hebben we die ook!

Een goede laserprinter moet al je afdrukbehoeften aankunnen, van tekstdocumenten tot afbeeldingen in hoge resolutie. En onze lijst bevat alleen de beste laserprinters die momenteel op de markt zijn - zodat je er zeker van kunt zijn dat je afdrukken er elke keer weer fantastisch uitzien.

Ontdek onze top 10 beste laserprinters.

Laatst bijgewerkt: 6 apr. 2024

Beste laserprinters - TOP 3 laserprinters

We starten met de top 3 van de beste laserprinters die na onze vergelijking als beste zijn beoordeeld. Wij denken dat je met de koop van een van deze laserprinters een laserprinter met een goede prijs- en kwaliteitsverhouding koopt. 

1. HP LaserJet Laserprinter

De HP LaserJet M110we Laserprinter is 's werelds kleinste laserprinter in zijn klasse en is daarmee de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een efficiënte en snelle printoplossing. Met de HP Smart app kun je verbonden blijven en vrijwel overal printen, waardoor deze printer een geweldige keuze is voor drukke professionals. De printer wordt geleverd met HP+, het slimme printsysteem waarmee je gemakkelijk verbonden kunt blijven en vrijwel overal kunt printen. Deze printer is ook ontworpen om alleen te werken met cartridges die een nieuwe of hergebruikte HP-chip hebben, zodat je prints van de hoogste kwaliteit zijn. Met dynamische beveiligingsmaatregelen om cartridges met een niet-HP chip te blokkeren, kun je er zeker van zijn dat je afdrukken van de hoogste kwaliteit zijn.

2. Brother HL-1110 Laserprinter

De Brother HL-1110 Laserprinter is de perfecte oplossing voor wie snel en gemakkelijk hoogwaardige zwart-wit documenten moet afdrukken. Deze stijlvolle en compacte printer neemt minimale ruimte in op je bureau, plank of stellingkast, waardoor hij de perfecte keuze is voor kleine ruimtes. Met afdruksnelheden tot 20 pagina's per minuut is deze printer ideaal voor drukke thuiskantoren of kleine bedrijven. De Brother HL-1110 produceert kwaliteitsafdrukken die zeker indruk zullen maken op klanten en opdrachtgevers.

3. Brother All-in-One Laserprinter

Op zoek naar een betaalbare en veelzijdige printer die perfect is voor huishoudens en kleine kantoren? Zoek niet verder dan de Brother DCP-L2530DW all-in-one laserprinter. Deze compacte printer heeft veel functies, zoals een draadloze netwerkverbinding en hoge afdruksnelheden. Via de Wi-Fi-verbinding kun je gemakkelijk documenten afdrukken vanaf je laptop, smartphone of tablet. De DCP-L2530DW heeft ook een snelle eerste afdruksnelheid, zodat je niet hoeft te wachten op je documenten. Bovendien wordt hij geleverd met een functie voor dubbelzijdig afdrukken om papier te helpen besparen. Of je nu schoolrapporten of werkdocumenten afdrukt, de Brother DCP-L2530DW all-in-one laserprinter is opgewassen tegen de taak.

 1. Elektronica
 2. laserprinter

Inhoudsopgave

Top 10 - De nummers 4 t/m 10 laserprinters

De top 3 van de beste laserprinters zijn na ons onderzoek de laserprinters met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding. Maar we hebben nog meer diverse laserprinters voor je getest.

Mocht je in onze top 3 laserprinters nog geen geschikte laserprinter voor jezelf hebben gevonden, lees snel verder voor onze nummers 4 t/m 10 in onze top 10 laserprinters. Vergelijk deze laserprinters weer met elkaar en ontdek welke laserprinter voldoet aan jouw wensen en eisen.

Bekijk ook:

4. Brother HL-L2350DW Laserprinter

We weten allemaal hoe frustrerend het is om een lawaaierige printer op kantoor te hebben. De Brother HL-L2350DW Laserprinter is een van de stilste printers op de markt, zodat je eindelijk wat rust krijgt terwijl je werkt. Maar dat is niet alles wat deze geweldige printer te bieden heeft. Hij is ook snel, compact en speciaal ontworpen voor thuis of kleine kantoren. Dankzij het compacte ontwerp past deze zwart-wit printer op plaatsen waar weinig ruimte is. Dankzij de hoge afdruksnelheden, tot 30 pagina's per minuut, hoef je nooit lang te wachten op je afdruk. En de grote papierlade heeft een capaciteit van 250 vel, zodat je niet steeds papier hoeft bij te vullen.

5. Brother All-in-One Laserprinter

Zoek je een veelzijdige printer die al je behoeften thuis en op kleine kantoren aankan? Zoek niet verder dan de Brother MFC-L2710DW! Deze eenvoudig te installeren laserprinter biedt professionele afdruk-, scan- en kopieermogelijkheden - allemaal in één compact apparaat. Bovendien is draadloos afdrukken met dit model een koud kunstje, zodat je direct vanaf je laptop, smartphone of tablet kunt afdrukken. De MFC-L2710DW is met zijn hoge afdruksnelheden en mogelijkheden voor dubbelzijdig afdrukken perfect voor drukke huishoudens en kleine kantoren waar efficiëntie voorop staat.

6. Brother Laserprinter

De Brother HL-L2375DW Laserprinter is een betaalbare, snelle en betrouwbare zwart-wit laserprinter die perfect is voor huishoudens of kleine kantoren. Deze printer beschikt over zowel bekabelde als draadloze netwerkconnectiviteit, zodat je gemakkelijk kunt printen vanaf je pc, laptop, smartphone of tablet. Met hoge afdruksnelheden en een grote papierlade voor 250 vel is deze printer perfect voor wie gemak en betrouwbaarheid nodig heeft.

7. Brother DCP-L2510D Laserprinter

De Brother DCP-L2510D laserprinter is de perfecte keuze voor drukke huishoudens of kleine kantoren. Zijn geavanceerde afdruk-, kopieer- en scanmogelijkheden zijn ongeëvenaard, en dankzij het compacte ontwerp neemt hij weinig ruimte in beslag. Deze printer drukt ook automatisch dubbelzijdig af, zodat je tijd en papier kunt besparen. Bovendien kun je met de snelheid van 30 pagina's per minuut razendsnel documenten afdrukken! En niet te vergeten, deze Brother-printer heeft een zeer laag geluidsniveau, zodat hij je werk- of thuisleven niet verstoort.

8. Canon i-Sensys All-in-One Laserprinter

De Canon i-Sensys MF742Cdw is de perfecte printer voor kleine kantoren. Hij is ultrasnel en zeer nauwkeurig, waardoor hij ideaal is voor bedrijven die snel prints van hoge kwaliteit moeten maken. De Canon i-Sensys MF742Cdw heeft een 12,7 cm LCD-touchscreen en print 27 pagina's per minuut op A4-formaat. De printer heeft ook een duty cycle tot 50.000 pagina's per maand, waardoor hij perfect is voor bedrijven die hoge eisen stellen aan het printvolume.

9. Brother HL-L2370DN Laserprinter

Zoek je een betaalbare en betrouwbare laserprinter die al je printbehoeften aankan? Zoek niet verder dan de Brother HL-L2370DN! Deze printer is ontworpen voor drukke huishoudens en kleine kantoren, en kan razendsnel afdrukken van hoge kwaliteit maken. Of je nu documenten of foto's moet afdrukken, de HL-L2370DN klaart de klus snel en efficiënt. Bovendien wordt hij geleverd met een aantal handige functies waarmee afdrukken een fluitje van een cent wordt.

10. Brother HL-L2310D Laserprinter

Als je op zoek bent naar een compacte en betrouwbare laserprinter voor je huis of klein kantoor, dan is de Brother HL-L2310D een uitstekende keuze. Deze desktop laserprinter is ontworpen voor drukke huishoudens of kleine kantoren die betrouwbare afdrukresultaten nodig hebben. Met zijn kleine voetafdruk is de HL-L2310D een uitstekende keuze voor plaatsen waar de ruimte beperkt is. De HL-L2310D heeft afdruksnelheden tot 26 pagina's per minuut, zodat je snel en efficiënt kunt afdrukken. Bovendien wordt hij geleverd met een papierlade voor 250 vel, zodat je georganiseerd en productief kunt blijven.

Hoe wordt de top 10 beste laserprinters bepaald? - Best geteste laserprinter van 2024

We willen een goede en overzichtelijke top 10 van de beste laserprinters voor je opstellen. Hiervoor moeten de diverse laserprinters natuurlijk objectief vergeleken worden met elkaar.

Om een zo goed mogelijke beoordeling te kunnen maken letten we onder meer op de volgende aspecten: 

 • Gebruiksgemak
 • Design
 • Duurzaamheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk


Door deze aspecten mee te wegen in de laserprinters vergelijking kun je de verschillende laserprinters het beste testen.

De top 3 van de beste laserprinters scoort gemiddeld het beste op deze aspecten en hebben volgens ons de beste prijs- en kwaliteitsverhouding.

Natuurlijk heeft niet iedereen heeft hetzelfde budget en daarom houden wij er ook rekening mee om laserprinters uit elke prijsklassen te bekijken.

Conclusie top 10 beste laserprinters

Dus, waar wacht je nog op? Bekijk onze lijst met de top 10 laserprinters en vind de perfecte voor jouw behoeften. Met een laserprinter heb je je geprinte werk binnen enkele seconden in handen - zodat je je op belangrijkere dingen kunt concentreren.

Veelgestelde vragen over de laserprinters vergelijken met elkaar

Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat de top 3 beste laserprinter de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft.  Maak je een keuze uit deze 3 laserprinters dan zit je goed:

 • HP LaserJet Laserprinter
 • Brother HL-1110 Laserprinter
 • Brother All-in-One Laserprinter

Wij verkopen zelf geen van bovenstaande laserprinters. Wél hebben wij voor je uitgezocht waar je het product het beste kunt kopen. Als je op de “Goedkoopste deal” knop drukt, word je automatisch naar de beste verkoper gebracht, waar je je aankoop kan doen.

Welke producten we op de eerste plaats zetten en welke daarna op volgorde van 2 tot 10, hangt af van in hoeverre een laserprinter voldoet aan verschillende criteria.

Bij deze laserprinter vergelijking hebben we onder meer gelet op:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

De laserprinters die volgens ons het meeste aan deze criteria voldoen zetten we in onze top 3 beste laserprinter in 2023. Uiteraard betekent dit niet dat de producten die buiten onze top 3 zijn gevallen geen goede laserprinters zijn. Alle bovenstaande 10 laserprinters voldoen aan de door onze gestelde review criteria.

Onze laserprinter reviews worden onafhankelijk van andere partijen geschreven. Wij doen dit dus niet in opdracht van een fabrikant of webshop. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een een geteste laserprinter hoger of juist lager te ranken.

Voor elk product worden dezelfde criteria gehanteerd en de review komt dus op basis van ons eigen test oordeel tot stand.

Disclaimer:

Scholierencommunity heeft bovenstaande laserprinter reviews met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de productverzending of het product zelf. Wij krijgen een kleine vergoeding als het product uiteindelijke via onze link wordt gekocht. Wij krijgen echter niet betaald om producten juist hoger of lager te laten ranken. Dit blijft onze persoonlijke menining n.a.v. de test!

Jan
Jan

Hallo allemaal, ik ben Jan, ik ben 37 jaar oud. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als onderwijzer. In mijn vakgebied heb ik dagelijks te maken met scholieren en hun vraagstukken. Met de ervaring en kennis die ik heb, zet ik reviews in elkaar en hoop ik hiermee eenieder die met vragen t.a.v school of scholieren te helpen.