Top 10 beste gaming laptop - [Test & Reviews 2023]

Zoek je een krachtige laptop waarmee je de nieuwste games op hun beste instellingen kunt spelen?

Een gaming laptop is een geweldige keuze voor iedereen die zijn game-ervaring overal mee naartoe wil kunnen nemen. Onze lijst bevat enkele van de beste gaming laptops op de markt, zodat je de perfecte kunt vinden voor jouw behoeften.

We weten dat als het om gamen gaat, je de best mogelijke ervaring wilt. Daarom bevat onze lijst alleen de krachtigste laptops die speciaal voor gaming zijn ontworpen. Zoiets zul je vandaag de dag niet op de markt vinden.

Lees hieronder onze bevindingen in de top 10 beste gaming laptop. 

Beste gaming laptop 2023 - TOP 3

We beginnen met de gaming laptops die volgens ons als de 3 beste uit de bus kwamen. Volgens ons heb je met de koop van een van deze gaming laptops een product met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. 

1. ASUS Gaming Laptop

Ben je op zoek naar een krachtige en betaalbare gaming laptop die al je favoriete games aankan? Zoek dan niet verder dan de ASUS TUF A15 FA506IHR-HN047W gaming laptop. Deze laptop is perfect voor instapgamers die willen genieten van al hun favoriete games zonder een fortuin te hoeven uitgeven. Met zijn 15,6 inch IPS-scherm geniet je van levensechte kleuren en een brede kijkhoek, terwijl het verlichte toetsenbord ervoor zorgt dat je zelfs bij weinig licht kunt gamen. Bovendien betekent het uitbreidbare geheugen dat je de prestaties van je laptop in de toekomst kunt upgraden als dat nodig is.

2. Lenovo IdeaPad Gaming 3

Lenovo IdeaPad Gaming 3 82K100DWMH Gaming Laptop is perfect voor de instapgamer. Hij heeft een 15,6 Inch IPS scherm dat je een brede kijkhoek en realistische kleurweergave geeft. Het toetsenbord met achtergrondverlichting is ideaal voor gamen in donkere ruimtes. Zijn Intel CPU geeft toegang tot bijzonder hoge Turbo Boost kloksnelheden, wat een betere ervaring voor je betekent tijdens lange gamesessies.

3. HP Victus Gaming Laptop

De HP Victus 16-e0301nd Gaming Laptop is perfect voor wie op zoek is naar een krachtige en betaalbare gaming laptop. Hij heeft een 16,1-inch IPS-scherm met een brede kijkhoek en realistische kleurweergave. De CPU's van AMD hebben een uitzonderlijk hoog aantal kernen en threads, waardoor ze enorm efficiënt zijn in het gelijktijdig uitvoeren van meerdere processen en zware afzonderlijke taken op je laptop. Perfect voor de echte multitasker. Dankzij het ontspiegelde scherm kun je gemakkelijk gamen met de gordijnen open in het zonlicht.

 1. gaming laptop

Inhoudsopgave

Top 4-10 reviews: nog meer gaming laptops vergeleken!

Onze top 3 gaming laptop zijn volgens ons de producten met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij hebben echter in totaal 10 goede gaming laptops voor je getest. Ben je dus nog niet helemaal overtuigd van de bovenstaande gaming laptops en wil je graag nog meer producten in je vergelijking betrekken?

Hieronder zie je de rest van onze gaming laptops reviews! Vergelijk de rest van de gaming laptops test en bekijk welke je bevalt. 

Bekijk ook:

4. ASUS Gaming laptop

Maak kennis met de ASUS TUF F15 FX506LHB-HN323W gaming laptop, perfect voor instapgamers die een duurzame, krachtige machine willen die al hun favoriete games aankan. Met een 15,6-inch IPS-scherm, 144Hz verversingssnelheid en uitbreidbaar geheugen is deze laptop gebouwd voor gaming en multitasking. Bovendien maakt het verlichte toetsenbord het gemakkelijk om in donkere kamers te spelen. Dus of je nu de nieuwste games wilt spelen op hoge of ultrahoge instellingen, of gewoon een betrouwbare machine wilt voor alledaagse taken, de ASUS TUF F15 is de perfecte keuze.

5. ASUS Gaming laptop

Ben je op zoek naar een krachtige en toch betaalbare gaming laptop? Kijk dan niet verder dan de ASUS ROG Strix G15 G513IH-HN008W. Deze laptop is perfect voor entry-level gamers die willen genieten van hun favoriete games zonder de bank te breken. De G15 is uitgerust met een snelle processor en SSD, zodat je afscheid kunt nemen van lange laadtijden. Bovendien zorgt het 144Hz scherm voor soepele en responsieve gameplay. En met het IPS-paneel geniet je van brede kijkhoeken en realistische kleuren. Dus of je nu Minecraft of FIFA 2021 speelt, met de G15 zit je goed.

6. Acer Nitro 5 Gaming Laptop

Acer Nitro 5 AN515-45-R72K Gaming LaptopOf je nu een casual gamer bent of een hardcore gamer, de Acer Nitro 5 AN515-45-R72K is een geweldige keuze voor jou. Hij heeft een krachtige combinatie van videokaart en processor waarmee je zelfs van de meest veeleisende games kunt genieten zonder enige vertraging of stottering. En met een verversingssnelheid van 144Hz ben je verzekerd van een soepele spelervaring. En als je graag in donkere kamers speelt, is het verlichte toetsenbord een geweldige voorziening.

7. Lenovo Legion Gaming laptop

Op zoek naar een gaming laptop die de bank niet zal breken, maar die toch veel kracht heeft? Kijk dan niet verder dan de Lenovo Legion 5 15ITH6 82JK0043MH Gaming Laptop. Deze betaalbare machine is perfect voor gamers die willen genieten van alle nieuwste titels zonder een fortuin uit te geven. Aangedreven door een snelle processor en SSD levert deze laptop bliksemsnelle prestaties, waardoor laadschermen tot het verleden behoren. Plus, met een toetsenbord met achtergrondverlichting kun je gemakkelijk gamen in alle lichtomstandigheden - zelfs in donkere kamers! En dankzij het IPS-scherm geniet je van brede kijkhoeken en een realistische kleurweergave. Dus als je op zoek bent naar een betaalbare gaming laptop die niet beknibbelt op functies, dan is de Lenovo Legion 5 15ITH6 82JK0043MH de perfecte keuze voor jou.

8. ASUS TUF Gaming Laptop

Als je op zoek bent naar een gaming laptop die niet duur is, dan is de ASUS TUF FX506LH-HN283T een prima optie. Hij is perfect voor beginnende gamers die willen genieten van hun favoriete games zonder te hoeven stressen over grafische instellingen. Bovendien kun je met het uitbreidbare geheugen je laptop later upgraden om aan nieuwe eisen te voldoen. En het toetsenbord met achtergrondverlichting maakt het gemakkelijk om in alle lichtomstandigheden te gamen. Dus of je nu in een donkere kamer speelt of buiten in de zon, je zult geen probleem hebben om je scherm te zien.

9. MSI Crosshair Gaming Laptop

Ben je op zoek naar een gaming laptop die je niet in de steek laat? Zoek dan niet verder dan de MSI Crosshair 15 B12UGZ-420NL. Deze krachtige machine zit vol met alle functies die je nodig hebt om je gaming naar een hoger niveau te tillen. Met een Intel CPU en een snelle processor levert deze laptop ijzersterke prestaties die je zelfs tijdens de langste gamesessies bijhouden. Bovendien zorgt het Spectrum Backlight Keyboard ervoor dat je altijd kunt zien wat je doet, zelfs bij weinig licht. Als je op zoek bent naar een gaming laptop die alles heeft, mis dan de MSI Crosshair 15 B12UGZ-420NL niet. Bestel de jouwe vandaag nog en geniet van jarenlange gaming uitmuntendheid.

10. MSI Katana Gaming Laptop

De MSI Katana GF66 11UC-809NL gaming laptop is de perfecte keuze voor instapgamers die een snelle, responsieve laptop willen met geweldige functies. De snelle processor en SSD maken deze laptop bliksemsnel, zodat je na het laden van schermen weer snel in je spel kunt komen. Het IPS-scherm zorgt voor een brede kijkhoek en realistische kleurweergave, terwijl het toetsenbord met achtergrondverlichting gamen in donkere ruimtes mogelijk maakt.

Hoe kiezen wij onze top 10 gaming laptop? - best geteste gaming laptops van 2023

We willen natuurlijk een goede en eerlijke top 10 gaming laptops lijst voor je samen te stellen, moeten de producten natuurlijk zo objectief getest worden.

Om een zo compleet mogelijk review te kunnen schrijven, letten we onder meer op de volgende factoren:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

 

Door al deze factoren mee te nemen in een gaming laptop beoordeling, kun je de verschillende gaming laptops goed met elkaar vergelijken.

De top 3 beste gaming laptop scoort gemiddeld het hoogste voor deze factoren en hebben volgens ons de beste prijs-/kwaliteitsverhouding.

Omdat niet iedereen hetzelfde budget heeft voor schoolartikelen, hebben we daarmee rekening gehouden en gaming laptops uit iedere prijscategorie vergeleken.

Tot slot over deze gaming laptop test reviews

Als je in de markt bent voor een gaming laptop, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Met zoveel verschillende merken en modellen op de markt, hoe kun je dan de beste gaming laptop voor jouw behoeften vinden? Daarom hebben we deze lijst van de top 10 gaming laptops samengesteld - om je beslissing gemakkelijker te maken.

Meest gestelde vragen over de beste gaming laptop vergelijken

Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat de top 3 beste gaming laptop de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft.  Maak je een keuze uit deze 3 gaming laptops dan zit je goed:

 • ASUS Gaming Laptop
 • Lenovo IdeaPad Gaming 3
 • HP Victus Gaming Laptop

Wij verkopen zelf geen van bovenstaande gaming laptops. Wél hebben wij voor je uitgezocht waar je het product het beste kunt kopen. Als je op de “Goedkoopste deal” knop drukt, word je automatisch naar de beste verkoper gebracht, waar je je aankoop kan doen.

Welke producten we op de eerste plaats zetten en welke daarna op volgorde van 2 tot 10, hangt af van in hoeverre een gaming laptop voldoet aan verschillende criteria.

Bij deze gaming laptop vergelijking hebben we onder meer gelet op:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

De gaming laptops die volgens ons het meeste aan deze criteria voldoen zetten we in onze top 3 beste gaming laptop in 2023. Uiteraard betekent dit niet dat de producten die buiten onze top 3 zijn gevallen geen goede gaming laptops zijn. Alle bovenstaande 10 gaming laptops voldoen aan de door onze gestelde review criteria.

Onze gaming laptop reviews worden onafhankelijk van andere partijen geschreven. Wij doen dit dus niet in opdracht van een fabrikant of webshop. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een een geteste gaming laptop hoger of juist lager te ranken.

Voor elk product worden dezelfde criteria gehanteerd en de review komt dus op basis van ons eigen test oordeel tot stand.

Disclaimer:

Scholierencommunity heeft bovenstaande gaming laptop reviews met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de productverzending of het product zelf. Wij krijgen een kleine vergoeding als het product uiteindelijke via onze link wordt gekocht. Wij krijgen echter niet betaald om producten juist hoger of lager te laten ranken. Dit blijft onze persoonlijke menining n.a.v. de test!

Jan
Jan

Hallo allemaal, ik ben Jan, ik ben 37 jaar oud. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als onderwijzer. In mijn vakgebied heb ik dagelijks te maken met scholieren en hun vraagstukken. Met de ervaring en kennis die ik heb, zet ik reviews in elkaar en hoop ik hiermee eenieder die met vragen t.a.v school of scholieren te helpen.