1. Elektronica
 2. drone

Top 10 beste drones - Test en reviews 2024

Geïnteresseerd in luchtfotografie?

De beste drones zijn perfect voor het vastleggen van verbazingwekkende luchtfoto's en video's. Ze kunnen ook gebruikt worden voor opsporing en redding, landbouw, inspectie en andere taken. Onze lijst bevat de beste drones voor elk doel.

Als je op zoek bent naar een drone met alle toeters en bellen, dan hebben wij voor jou gezorgd. Van 4K-camera's tot GPS-gestabiliseerde vluchtsystemen, onze topdrones hebben alles wat je nodig hebt om elke keer de perfecte opname te maken. Bovendien zijn ze voorzien van gemakkelijk te gebruiken bedieningselementen, waardoor vliegen een fluitje van een cent wordt.

Ontdek onze top 10 beste drones.

Laatst bijgewerkt: 6 apr. 2024

Beste drones - TOP 3 drones

We starten met de top 3 van de beste drones die na onze vergelijking als beste zijn beoordeeld. Wij denken dat je met de koop van een van deze drones een drone met een goede prijs- en kwaliteitsverhouding koopt. 

1. DJI Mavic 3 Combo Drone

Ben je een professionele fotograaf of filmmaker die op zoek is naar een drone waarmee je fantastische opnamen vanuit de lucht kunt maken? Zo ja, dan is de DJI Mavic 3 Cine Premium Combo Drone de perfecte keuze voor jou! Deze top-of-the-line drone biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden en functies die hem ideaal maken voor het vastleggen van verbluffende videobeelden en foto's. Om te beginnen beschikt de DJI Mavic 3 Cine over een krachtige 4K-camera die vloeiende videobeelden van hoge kwaliteit kan maken. Daarnaast wordt de drone geleverd met een afneembare gimbal waarmee je nog stabielere opnamen kunt maken. Bovendien heb je met een maximale vliegtijd van 31 minuten genoeg tijd om het perfecte shot te maken! Als het gaat om veiligheid heeft de DJI Mavic 3 Cine je ook daar gedekt. De drone is uitgerust met obstakelvermijdingssensoren die botsingen helpen voorkomen. Bovendien keert de drone automatisch terug naar huis als de batterij leeg raakt of als hij de verbinding met de afstandsbediening verliest.

2. DJI Mini 3 Pro Drone

Met een gewicht van minder dan 249 gram is de DJI Mini 3 Pro Drone een van de lichtste en meest draagbare drones op de markt. Hij is perfect voor serieuze droneliefhebbers die geweldige luchtopnamen willen maken zonder een zware en dure drone mee te slepen. De DJI Mini 3 Pro wordt geleverd met een 1/1,3-inch sensor en verbeterde veiligheidsvoorzieningen, waardoor hij niet alleen voldoet aan de regelgeving, maar ook de veiligste drone in zijn klasse is. Met zijn krachtige voortstuwingssysteem en geavanceerde vluchtbesturing is de DJI Mini 3 Pro in staat om in winderige omstandigheden te vliegen en stabiele, scherpe beelden vast te leggen. Of je nu een professionele videograaf bent of gewoon een begin wilt maken in de wereld van dronefotografie, de DJI Mini 3 Pro is de perfecte drone voor jou.

3. Quad Drone met camera

Drones zijn tegenwoordig helemaal in, en met reden! Ze zijn zo leuk om mee te vliegen en bieden een heleboel geweldige functies, zoals HD-camera's, die ze perfect maken voor het maken van die geweldige luchtopnamen. Maar met zoveel drones op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke je moet kiezen. Daar komt de E88 Quad Drone om de hoek kijken! Deze ongelooflijke drone wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen, plus enkele geweldige extra's zoals 2 extra batterijen voor een langere vliegtijd. Hij is gemakkelijk te besturen met de meegeleverde afstandsbediening of je smartphone, en met de ingebouwde camera kun je in realtime zien wat je drone ziet. Dus of je nu een beginner of een pro bent, de E88 Quad Drone is de perfecte keuze voor iedereen die mee wil doen met deze geweldige technologie.

 1. Elektronica
 2. drone

Inhoudsopgave

Top 10 - De nummers 4 t/m 10 drones

De top 3 van de beste drones zijn na ons onderzoek de drones met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding. Maar we hebben nog meer diverse drones voor je getest.

Mocht je in onze top 3 drones nog geen geschikte drone voor jezelf hebben gevonden, lees snel verder voor onze nummers 4 t/m 10 in onze top 10 drones. Vergelijk deze drones weer met elkaar en ontdek welke drone voldoet aan jouw wensen en eisen.

Bekijk ook:

4. Quad Drone met camera

Ben je op zoek naar een krachtige en gebruiksvriendelijke Quad Drone? Wil je verbazingwekkende luchtvideo's en foto's maken? Zo ja, zoek dan niet verder dan de E88 Quad Drone! Deze top drone wordt geleverd met een full HD camera waarmee je prachtige beelden en video's van bovenaf kunt vastleggen. Hij bevat ook 3 batterijen, zodat je langere tijd kunt vliegen. Bovendien wordt hij geleverd met een handige opbergtas, zodat je al je drone-accessoires op één plek kunt bewaren.

5. Killerbee X1 Drone Quad Drone

De Killerbee X1 is de perfecte drone voor iedereen die zich wil verdiepen in luchtfotografie of videografie. Met een nieuwe batterijduur tot 18 minuten is het de drone met de langste vliegtijd in deze prijsklasse. Deze ultra fly more combo wordt geleverd met twee extra batterijen en een opbergtas waarmee je de drone veilig kunt opbergen en vervoeren. De X1 heeft ook een nieuwe en verbeterde camera die prachtige 4K-video's en kristalheldere foto's maakt. Of je nu een beginner bent of een ervaren piloot, de X1 is de perfecte drone voor iedereen die zijn fotografie naar nieuwe hoogten wil brengen.

6. Digital Nativez zwarte drone

Ga het luchtruim in met de Digital Nativez zwarte drone met dubbele camera. Deze gebruiksvriendelijke drone wordt bestuurd via de afstandsbediening of met je smartphone en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Met minder dan 250 gram kan deze compacte drone zonder rijbewijs gevlogen worden, waardoor hij de perfecte keuze is voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijke drone. De 4K ultra HD dubbele camera zorgt voor foto's en video's van hoge kwaliteit, terwijl je met de gratis app de actie in realtime kunt bekijken. Dus of je nu een doorgewinterde pro bent of een eerste vlieger, de Digital Nativez drone zal je zeker de adem benemen.

7. SefSay P8 Drone Drone

De SefSay P8 drone is de nieuwste en meest geavanceerde drone in de SefSay serie. Hij is uitgerust met een dubbele camera en obstakelvermijding, waardoor hij de perfecte keuze is voor iedereen die op zoek is naar een drone van hoge kwaliteit. De verbeterde batterij gaat nu twee keer zo lang mee op slechts één lading, waardoor hij nog handiger in gebruik is. Bovendien heeft de SefSay P8 een nieuwe functie gekregen die nu camerarotatie op afstand mogelijk maakt. De SefSay P8 drone wordt geleverd met twee batterijen en een opbergtas om hem overal mee naartoe te nemen. Je kunt de drone besturen met de meegeleverde afstandsbediening of via je telefoon met de gratis app. Met de telefoon-app kun je ook meekijken met de beelden die de ingebouwde camera ziet. De SefSay P8 drone heeft een bereik van 150 tot 200 meter, waardoor hij perfect is voor het vastleggen van die moeilijk bereikbare opnamen. Met een druk op de knop kan de drone ook worden ingesteld om terug te keren naar zijn oorspronkelijke startpunt. Of je nu een beginner bent of een ervaren dronegebruiker, de SefSay P8 zal zeker je verwachtingen overtreffen.

8. DJI Mini 2 Fly More Combo

De DJI Mini 2 Fly More Combo is de perfecte manier om je favoriete herinneringen op een creatieve en unieke manier vast te leggen. Deze compacte en lichte drone is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners, en levert indrukwekkende prestaties en een verbluffende beeldkwaliteit. Met de meegeleverde accessoires kun je verschillende perspectieven verkennen en mooie momenten van je leven vastleggen met deze geweldige drone.

9. Logivision S89 Drone

De Logivision S89 Drone met 4K Camera is de perfecte drone voor iedereen die op zoek is naar verbazingwekkende beelden en video's vanuit een uniek perspectief. Met de meegeleverde afstandsbediening kun je gemakkelijk de volledige controle over je drone nemen en vliegen hoe je wilt. Plus, met de app-compatibiliteit kun je ook je smartphone gebruiken om de drone te besturen! Dit maakt het supergemakkelijk om geweldige opnamen te maken terwijl je onderweg bent. Daarnaast is de Logivision S89 uitgerust met een aantal geweldige vluchtfuncties. Deze omvatten360-graden roll, headless modus en hover modus. Met deze standen krijg je extra scherpe en trillingsvrije beelden! Of je nu een beginner of een pro bent, deze drone is perfect voor iedereen die de spanning van het vliegen wil ervaren en geweldige beelden wil vastleggen.

10. DJI Ryze Tello Boost Combo

De Ryze Tello Drone is de perfecte instapdrone voor iedereen die nieuw is in de wereld van drones. Hij is klein, compact en licht en toch uitgerust met alle nieuwste technologie en functies. Maak foto's met de 5 megapixel camera en neem video's op in prachtig 720p HD. Met beschermende functies aan boord is de Tello drone ook veilig om mee te vliegen, waardoor het de perfecte keuze is voor beginners.

Hoe wordt de top 10 beste drones bepaald? - Best geteste drone van 2024

We willen een goede en overzichtelijke top 10 van de beste drones voor je opstellen. Hiervoor moeten de diverse drones natuurlijk objectief vergeleken worden met elkaar.

Om een zo goed mogelijke beoordeling te kunnen maken letten we onder meer op de volgende aspecten: 

 • Gebruiksgemak
 • Design
 • Duurzaamheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk


Door deze aspecten mee te wegen in de drones vergelijking kun je de verschillende drones het beste testen.

De top 3 van de beste drones scoort gemiddeld het beste op deze aspecten en hebben volgens ons de beste prijs- en kwaliteitsverhouding.

Natuurlijk heeft niet iedereen heeft hetzelfde budget en daarom houden wij er ook rekening mee om drones uit elke prijsklassen te bekijken.

Conclusie top 10 beste drones

Als je op zoek bent naar een drone, zou onze lijst van de top 10 drones je moeten helpen de perfecte te vinden voor jouw behoeften. Met zoveel verschillende soorten en functies die beschikbaar zijn, kan het moeilijk zijn om te weten welke drone voor jou geschikt is. Maar maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen. Ons team heeft deze lijst samengesteld van de top 10 drones op basis van hun populariteit en gebruikersbeoordelingen. Dus of je nu op zoek bent naar een selfie drone of een die een lading kan dragen, wij hebben je gedekt.

Veelgestelde vragen over de drones vergelijken met elkaar

Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat de top 3 beste drone de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft.  Maak je een keuze uit deze 3 drones dan zit je goed:

 • DJI Mavic 3 Combo Drone
 • DJI Mini 3 Pro Drone
 • Quad Drone met camera

Wij verkopen zelf geen van bovenstaande drones. Wél hebben wij voor je uitgezocht waar je het product het beste kunt kopen. Als je op de “Goedkoopste deal” knop drukt, word je automatisch naar de beste verkoper gebracht, waar je je aankoop kan doen.

Welke producten we op de eerste plaats zetten en welke daarna op volgorde van 2 tot 10, hangt af van in hoeverre een drone voldoet aan verschillende criteria.

Bij deze drone vergelijking hebben we onder meer gelet op:

 • Gebruiksgemak
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Merk

De drones die volgens ons het meeste aan deze criteria voldoen zetten we in onze top 3 beste drone in 2023. Uiteraard betekent dit niet dat de producten die buiten onze top 3 zijn gevallen geen goede drones zijn. Alle bovenstaande 10 drones voldoen aan de door onze gestelde review criteria.

Onze drone reviews worden onafhankelijk van andere partijen geschreven. Wij doen dit dus niet in opdracht van een fabrikant of webshop. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een een geteste drone hoger of juist lager te ranken.

Voor elk product worden dezelfde criteria gehanteerd en de review komt dus op basis van ons eigen test oordeel tot stand.

Disclaimer:

Scholierencommunity heeft bovenstaande drone reviews met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de productverzending of het product zelf. Wij krijgen een kleine vergoeding als het product uiteindelijke via onze link wordt gekocht. Wij krijgen echter niet betaald om producten juist hoger of lager te laten ranken. Dit blijft onze persoonlijke menining n.a.v. de test!

Jan
Jan

Hallo allemaal, ik ben Jan, ik ben 37 jaar oud. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als onderwijzer. In mijn vakgebied heb ik dagelijks te maken met scholieren en hun vraagstukken. Met de ervaring en kennis die ik heb, zet ik reviews in elkaar en hoop ik hiermee eenieder die met vragen t.a.v school of scholieren te helpen.